Pledoarie pentru perpetuarea poporului român

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

România trăieşte acum într-un timp de mare cumpănă, resursele României s-au epuizat, înaintăm spre catastrofă, suntem la marginea prăpastiei. Nimeni nu are o răspundere mai mare acum în România decât oamenii politici care sunt chemaţi în al 12-lea ceas să se oprească din dezmăţ şi orgolii nemăsurate, să pună limită nesaţiului pentru linşajul adversarilor politici, să se adape din „apa vie” a valorilor perene ale poporului român, acelea pentru care noi, românii, am făcut Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.
Opriţi jefuirea României şi a cetăţenilor români prin tot felul de taxe aberante! Întoarceţi-vă la popor, la cei care v-au ales şi nu transformaţi poporul român în inamicul public numărul 1. Nu românii au făcut o „gaură neagră” în fondurile C.A.S.-ului şi nu românii au făcut tot felul de inginerii generatoare de bani graşi pentru clientela politică. Nu românii au cumpărat aparatură medicală supraevaluată de milioane de euro sau alte lucruri de cinci sau de zece ori mai mari decât în realitate, nu românii au inventat gripa aviară sau porcină şi apoi au fost cumpărate vaccinuri din Occident de milioane de euro care s-au dovedit inofensive, fiind distruse, nefiind viabile.
Nu românii au dus la faliment Institutul Cantacuzino, singurul producător autohton de vaccinuri din ţară, care le vinde fără „şpagă”. Nu românii au inventat un nou „bir” un ban pentru fiecare litru de combustibil, bani care vor astupa gaura neagră din sistemul sanitar. Noi, românii, am accepta şi acest bir dacă am fi siguri că banii nu se vor pierde pe drum, spre alte găuri negre mult mai mari de la Ministerul de Finanţe.
Nu românii doresc ca natalitatea să scadă datorită „dijmuirii” mamelor şi bebeluşilor reducând concediul de maternitate la un an şi ademenind cu „fabuloasa” sumă de 500 de lei mamele care se întorc la serviciu. Există mame care pot face acest lucru, dar marea majoritate a mamelor sunt revoltate şi deznădăjduite. Grădiniţe suficiente nu sunt, cele private sunt scumpe iar bonele filipineze, de asemenea. Ce le mai rămâne mamelor acestui popor: mijloace de anticoncepţie şi populaţie îmbătrânită din cauza lipsei celor trei copii dintr-o familie de români, foarte necesari pentru perpetuarea poporului nostru. Dar iată că avem mame luptătoare, precum d-na Ionela Danciu din Aiud, care luptă şi înving sistemul. Sunt cu sufletul alături de ea şi-i doresc multă sănătate de care are atâta nevoie.
Nu românii vor ca alocaţia de şomaj să se reducă, nu românii sunt de vină că sunt sufocaţi de credite. De vină sunt doar candidaţii pentru Parlamenul României şi preşedinţia României care în campania electorală au minţit şi le-au promis un trai minunat.
Stimaţi oameni politici nu mai culpabilizaţi poporul român pentru promisiunile dumneavoastră deşănţate în campania electorală, găsiţi o cale de a dezgheţa agricultura românească care este în plină eră glaciară, găsiţi o cale de a aprinde din nou motoarele economiei naţionale grav avariate şi poate atunci cetăţenii acestei ţări vă vor respecta.
Dr. Mircea FRENŢIU,
medic primar chirurg

USR - Alegeri parlamentare 2020
PMP - Alegeri parlamentare 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Comentarii

cornel 4 decembrie 2010 at 8:38

Si sa nu uitam ca ziua nationala a fost considerata o zi de doliu national de catre Laszlo Tokes – reprezentantul Romaniei la Bruxelles, ales vicepresedinte al parlamentului european cu sprijinul PDL.

Masa lui Alexe 4 decembrie 2010 at 22:07

Toata stima D-le doctor.
Teribil articol si din pacate extrem de aproape de adevar.
Plecat fiind de citiva ani in West, vazut de aici. cred ca intradevar nu romanii sunt de vina cum merg lucrurile in tara. Nici macar politicienii romani nu sunt in totalitate responsabili. Singura lor vina este cooperarea – in interes personal – cu puterile oculte care conduc lumea. Dar toti politicienii din lume o fac. Asta inseamna politician.
Aproape toate guvernele lumii au cheltuit enorm, anul terecut, pentru vaccinul ” swine flu” declarat „pandemic” de gradul 6 de catre OMS. In final au murit in lume in jur de 15000 ( care aveau de fapt si alte complicatii…) fata de 300000care mor, de regula, anual de gripa sezoniera. Dar asa a vrut „Big Farma ‘ si toti s-au conformat.
Romania negocia anul trecut, prin Martie un imprumut de 20 miliarde euro, ca „centura de sigurenta”, cum spunea presedintele. Romania nu avea nevoie sa devina si mai datoare de cit era. Dar a avut incontro ? Nu. Vorba romanului : Nu te pishi impotriva vintului.
Un roman din Teius.

rosca 5 decembrie 2010 at 11:46

VOM AVEA UN TINERET SUBDEZVOLTAT INTELECTUAL ?
Cine s’a gindit sa reduca concediul de 2 ani pt ingrijirea copiilor, ori nu are copii, ori uita ca va avea si el nepoti, ori il doare in cot de viitorul tarii !
Doar un nesabuit care probabil nu a stat linga copii lui nu stie ca in jurul frumoasei virste de 1 an copilul incepe sa vorbeasca si prinde primele cuvinte din gura parintilor. Ca sa lipsesti un astfel de COPILAS de aceasta perioada de plina formare intelectuala, TREBUIE SA FI UN CRIMINAL !
UN ASTFEL DE om TREBUIE SA’SI DEA DEMISIA DIN ORICE POST PE CARE L’A PRIMIT DINTR’O GRESEALA DE NEIERTAT A POPORULUI ROMAN.
TREBUIE TRECUT INTR’UN LOC APARTE A MEMORIE NATIONALE SPRE NU MAI FI ALES NICIODATA , ATIT EL CIT SI CEI CARE II ACCEPTA ideile !

AtillaSRL 5 decembrie 2010 at 13:10

Ceea ce ma șochează, iremediabil si ireversibil este rabdarea acestui popor.
Este furat si mintit pe fata, dar nu reactioneaza sub nici o forma. Isi plateste in continuare taxele, impozitele, zeciuiala, robota, peschesul, ciubucul… si merge inainte, mioritic, cu gandul ca se poate si mai rau. Acesta este rezultatul secolelor in care s-a obisnuit cu jugul. atat de mult incat, instinctiv, ii lipseste daca nu il simte efectiv pe grumaz…

Exista oare vre-o solutie?

ana 6 decembrie 2010 at 15:48

nu romani sunt de vina sunt de vina unguri d le doctor eu cred ca suntem de vina noi ROMANI pentru ca dupa 20 de ani nu am inteles ce inseamna democratia nu am inteles ca pentru a trai bine trebuie sa muncim din greu nu trebuie sa ne uitam mereu in curtea vecinului si sa i numaram caprele toti zic ca nu este de munca daca ai de sapat sau alte lucrari in agricultura nu gasest un om sa te ajute este mai usor sa primesti oare ce ajutor de la primarie si sa te plangi ca nu ai cu ce trai daca esti privat si le dai de lucru (sofer pe tir ) in primele luni sunt harnici dupaia iti vand tot ce pot in aceste cazuri care sunt multe ziceti ca este de vina presedintele sau oare ce partid da sunt de acord ca cei care ne conduc au si ei partea lor de vina dar va rog sa ma credeti ca trebuie sa ne schimbam cu toti mentalitatea

Comentariile sunt oprite