Rămâi conectat

Actualitate

Pledoarie pentru perpetuarea poporului român

Publicat

în

România trăieşte acum într-un timp de mare cumpănă, resursele României s-au epuizat, înaintăm spre catastrofă, suntem la marginea prăpastiei. Nimeni nu are o răspundere mai mare acum în România decât oamenii politici care sunt chemaţi în al 12-lea ceas să se oprească din dezmăţ şi orgolii nemăsurate, să pună limită nesaţiului pentru linşajul adversarilor politici, să se adape din „apa vie” a valorilor perene ale poporului român, acelea pentru care noi, românii, am făcut Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.
Opriţi jefuirea României şi a cetăţenilor români prin tot felul de taxe aberante! Întoarceţi-vă la popor, la cei care v-au ales şi nu transformaţi poporul român în inamicul public numărul 1. Nu românii au făcut o „gaură neagră” în fondurile C.A.S.-ului şi nu românii au făcut tot felul de inginerii generatoare de bani graşi pentru clientela politică. Nu românii au cumpărat aparatură medicală supraevaluată de milioane de euro sau alte lucruri de cinci sau de zece ori mai mari decât în realitate, nu românii au inventat gripa aviară sau porcină şi apoi au fost cumpărate vaccinuri din Occident de milioane de euro care s-au dovedit inofensive, fiind distruse, nefiind viabile.
Nu românii au dus la faliment Institutul Cantacuzino, singurul producător autohton de vaccinuri din ţară, care le vinde fără „şpagă”. Nu românii au inventat un nou „bir” un ban pentru fiecare litru de combustibil, bani care vor astupa gaura neagră din sistemul sanitar. Noi, românii, am accepta şi acest bir dacă am fi siguri că banii nu se vor pierde pe drum, spre alte găuri negre mult mai mari de la Ministerul de Finanţe.
Nu românii doresc ca natalitatea să scadă datorită „dijmuirii” mamelor şi bebeluşilor reducând concediul de maternitate la un an şi ademenind cu „fabuloasa” sumă de 500 de lei mamele care se întorc la serviciu. Există mame care pot face acest lucru, dar marea majoritate a mamelor sunt revoltate şi deznădăjduite. Grădiniţe suficiente nu sunt, cele private sunt scumpe iar bonele filipineze, de asemenea. Ce le mai rămâne mamelor acestui popor: mijloace de anticoncepţie şi populaţie îmbătrânită din cauza lipsei celor trei copii dintr-o familie de români, foarte necesari pentru perpetuarea poporului nostru. Dar iată că avem mame luptătoare, precum d-na Ionela Danciu din Aiud, care luptă şi înving sistemul. Sunt cu sufletul alături de ea şi-i doresc multă sănătate de care are atâta nevoie.
Nu românii vor ca alocaţia de şomaj să se reducă, nu românii sunt de vină că sunt sufocaţi de credite. De vină sunt doar candidaţii pentru Parlamenul României şi preşedinţia României care în campania electorală au minţit şi le-au promis un trai minunat.
Stimaţi oameni politici nu mai culpabilizaţi poporul român pentru promisiunile dumneavoastră deşănţate în campania electorală, găsiţi o cale de a dezgheţa agricultura românească care este în plină eră glaciară, găsiţi o cale de a aprinde din nou motoarele economiei naţionale grav avariate şi poate atunci cetăţenii acestei ţări vă vor respecta.
Dr. Mircea FRENŢIU,
medic primar chirurg


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

ACCIDENT rutier pe DN1, Sebeș – Sibiu: Un microbuz cu 6 persoane s-a răsturnat în Cristian

Publicat

în

ACCIDENT rutier pe DN1, Sebeș – Sibiu: Un microbuz cu 6 persoane s-a răsturnat în Cristian

DN 1, km. 323+800, in afara localitatii Cristian, trafic ingreunat, dupa ce un microbuz condus dinspre Saliste spre Cristian, la coborarea de pe Hula Sacelului, s-a rasturnat pe carosabil, blocand sensul Sibiu – Saliste.

Este vorba despre un microbuz destinat transportului de persoane, capacitate 8+1, in care se aflau conducatorul auto, 35 de ani, plus cinci pasageri, toti cetateni straini. Unul dintre pasageri, barbat 43 de ani, va fi transportat la spital, constient.

Elit - Gustul Desăvârșit

Microbuzul tracta o platforma pe care se afla un alt microbuz. Cercetarile continua in vederea stabilirii tuturor circumstantelor producerii acestui accident rutier.

Trei echipaje SMURD din cadrul ISU Sibiu au intervenit de urgență pentru acordarea de asistență medicală pentru șase persoane care se aflau într-un microbuz care s-a răsturnat pe DN 1,Cristian.

La fața locului, echipajele SMURD au evaluat medical toate persoanele implicate și au oferit îngrijiri medicale.

O persoană de sex masculin, în vârstă de aproximativ 43 de ani a fost transportată la UPU Sibiu cu un traumatism de umăr.

Celelalte cinci persoane au refuzat transportul la spital. Au transmis reprezentanții ISU Sibiu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Vangelis a încetat din viață la vârsta de 79 ani. Compozitorul grec, autor al unei coloane sonore premiată cu Oscar

Publicat

în

Vangelis a încetat din viață la vârsta de 79 ani. Compozitorul grec, autor al unei coloane sonore premiată cu Oscar

Vangelis, compozitorul grec a cărui muzică electronică pentru filmul „Chariots of Fire” a fost recompensată cu un premiu Oscar şi s-a numărat printre cele cele mai cunoscute coloane sonore din anii 1980, a încetat din viaţă la vârsta de 79 de ani, a anunţat joi agenţia de presă ANA, informează Reuters.

Vagelis a murit marţi seara, potrivit agenţiei de presă elene, care a citat un anunţ al biroului avocaţilor, fără a preciza cauza decesului.

Elit - Gustul Desăvârșit

sursa: agerpres.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Platforma ce permite schimbarea furnizorului de curent și gaze, în 24 de ore, va fi funcțională în 2022. Declarațiile preşedintelui ANRE

Publicat

în

Platforma ce permite schimbarea furnizorului de curent și gaze, în 24 de ore, va fi funcțională în 2022. Declarațiile preşedintelui ANRE

Platforma unică la nivel naţional destinată schimbării de către clienţii finali a furnizorului de energie electrică şi gaze naturale va fi gata anul acesta, a afirmat, pentru AGERPRES, Dumitru Chiriţă, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie.

Prin intermediul acestei platforme, clientul final reduce timpul de schimbare a furnizorului de la 21 de zile la 24 de ore.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Proiectul este finanţat din fonduri europene nerambursabile în proporţie de 98%. Odată cu finalizarea proiectului, această iniţiativă demonstrează, încă o dată, importanţa pe care ANRE o acordă optimizării proceselor operaţionale, în scopul diminuării birocraţiei şi consolidării concurenţei în sectorul energiei”, a precizat Chiriţă.

Potrivit acestuia, contextul energetic actual a scos în evidenţă faptul că avem nevoie mai mult ca oricând de o Uniune Europeană mai integrată şi mai solidară inclusiv în ceea ce priveşte investiţiile în sectorul energetic.

„Provocările din ultimii ani ne obligă să luăm decizii rapide şi eficiente pentru a atenua efectele crizelor pe care le parcurgem. Una dintre soluţii este promovarea energiei regenerabile, dublată de creşterea capacităţii de stocare în vederea atenuării dezechilibrelor din sistem, fapt care ar conduce la reducerea sau eliminarea dependenţei de gazul din import şi ar contribui la atingerea obiectivelor asumate la nivel european”, a completat preşedintele ANRE.

Astfel, România a aprobat Planul Naţional Integrat în domeniul Energiei şi Schimbărilor Climatice, din care rezultă o suplimentare a capacităţilor de producţie instalate în surse regenerabile de circa 7.000 MW până în 2030, respectiv 3.700 MW – surse fotovoltaice, 2.300 MW – surse eoliene şi 1.000 MW – surse hidro.

Acum, la nivelul Comisiei Europene se analizează propunerea ca noua ţintă de energie regenerabilă să crească de la 32% la 40% până în anul 2030.

„Anul 2022 este un an în care dorinţa de a investi în capacităţi de producţie a revenit în actualitate. De la începutul anului până în prezent, ANRE a eliberat autorizaţii de înfiinţare pentru 245 MW şi mai avem în lucru cereri de autorizaţii de înfiinţare pentru 816 MW – producţie solară şi 7,4 MW – stocare. O atenţie deosebită acordăm prosumatorilor, care, în ultimii ani, au înregistrat o evoluţie spectaculoasă. Dacă în 2019 aveam 303 prosumatori, am crescut în 2020 la 1.634 şi, la sfârşitul lunii februarie 2022, aveam 14.305 prosumatori cu o putere instalată de 95 MW. Estimăm că până în 2030 vom ajunge la circa 700 MW”, a susţinut Chiriţă.

O altă resursă regenerabilă puţin folosită este apa geotermală, care, spre exemplu, în Bucureşti ar asigura încălzirea şi apa caldă la preţuri mult mai mici decât actualii producători. Această metodă se foloseşte deja cu succes în două oraşe, a amintit el.

Pe lângă preţul scăzut al MWh, mai sunt cel puţin trei avantaje: se reduc semnificativ pierderile în conducte, se reduce poluarea şi se reduce consumul de gaze.

O altă investiţie utilă şi obligatorie, concomitent cu investiţiile în surse regenerabile de producere, este în capacităţi de stocare la un nivel de cel puţin 2.000 MW, pentru a contribui la echilibrarea sistemului energetic naţional, a mai spus oficialul ANRE.

sursa: economica.net


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare