Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Platformă online de servicii de interacțiune cu cetățeanul la Alba Iulia: Licitația în valoare de peste 210.000 lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Administrația locală din Alba Iulia dorește achiziționarea și implementarea unui sistem informatic integrat care să ofere servicii de interacțiune cu cetățeanul și să reducă birocrația la nivelul aparatului administrativ.

Primăria municipiului Alba Iulia a lansat vineri, 5 februarie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru servicii de analiză și dezvoltare platformă de date deschise la nivelul UAT Alba Iulia în cadrul proiectului BI Smart Alba Iulia. Valoarea totală a investiției este de 218.600 lei, fără TVA.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Se dorește achiziționarea și implementarea unui sistem informatic integrat, după cum urmează:

• Platforma on-line de servicii de interacțiune cu cetățeanul care va furniza următoarele servicii electronice:

o Fișa personală cu informații despre istoricul beneficiilor și serviciilor sociale de care persoana a beneficiat. (Legea 292/2011 actualizată, art. 112, alin. 2)

o Depunerea online a documentelor aferente acordării de beneficii sociale, pentru validarea electronica de către angajații DAS, urmată de depunerea fizică a dosarelor complete. (Legea 292/2011 actualizată, art. 112, alin. 2)

o Planificarea Anchetelor Sociale. (Legea 292/2011 actualizată, art. 112, alin. 2)

o Portal socio-medical- înregistrarea datelor medicale pentru persoane aflate în monitorizare la organizații non-guvernamentale, într-un mod standardizat

o Publicare servicii ONG – oferă organizațiilor non-guvernamentale posibilitatea de a promova serviciile pe care le prestează și de a intra în legătură cu potențialii beneficiari (Legea 292/2011 actualizată, art. 112, alin. 3)

o Solicitare servicii ONG – permite potențialilor beneficiari să solicite înregistrarea în grupul țintă și prestarea de servicii sociale. Acordarea / neacordarea acestora ține exclusiv de ONG-ul și beneficiarul respectiv. (Legea 292/2011 actualizată, art. 112, alin. 2 și 3).

Componentă de reducerea birocrației prin implementarea unui sistem de carduri pentru beneficiari.

o Crearea unui sistem unic pentru identificarea persoanelor – beneficiari ai asistenței sociale (servicii și beneficii) ce poate fi utilizat de administrația locală (Direcția de Asistență Socială) și partenerii sociali (Organizații non- guvernamentale care oferă servicii sociale).

o Sistem evidențiere beneficii pe care beneficiarul le poate solicita și generare cereri precompietate.

o Sistem pentru partajarea datelor între Direcția de Asistență Socială și Organizații Non-guvernamentale furnizoare de servicii sociale pentru verificarea corectitudinii acordării serviciilor și beneficiilor sociale pentru fiecare persoană.

o Raportare servicii sociale – raportarea de către ONG a serviciilor prestate pentru fiecare beneficiar, într-un mod standardizat. Vor fi transmise lista de servicii și valoarea pentru toți beneficiarii, precum și documentele pentru decont (unde este cazul). (Legea 292/2011 actualizată, art. 112, alin. 3) Serviciile incluse în cadrul proiectului sunt reglementate de Legea 292/2011, art. 44, 46, 53-103, care detaliază fiecare tip de serviciu/beneficiu social.

Componentă de facilitare acces la informații publice (Open Data)

o Publicare și vizualizare seturi de date grupate pe domenii, având ca suport grafic harta orașului

o Harta socială on-line – harta beneficiilor sociale, în timp real, harta furnizorilor de servicii sociale, harta mobilității din cauze sociale / socio- medicale (Legea 292/2011 actualizată, art. 112, alin. 2 și 3)

o Vizualizarea hărții sociale a Municipiului Alba lulia

o Posibilitatea publicării altor seturi de date georeferențiate


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Întoarsă din Germania, o familie din Alba a dezvoltat o afacere cu afini de cultură la Rădești

Unirea Ziarul

Publicat

în

Întoarsă din Germania, o familie din Alba a dezvoltat o afacere cu afini de cultură la Rădești După cum se știe,  afinul este un arbust îndrăgit pentru fructele sale care se consumă atât în stare proaspătă cât și prelucrată sub formă de suc, sirop, dulceața, vin sau afinată. Acestea sunt bine cunoscute pentru valoarea terapeutică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea