Rămâi conectat

Ştirea zilei

Platformă online de servicii de interacțiune cu cetățeanul la Alba Iulia: Licitația în valoare de peste 210.000 lei, lansată în SEAP

Publicat

în

Administrația locală din Alba Iulia dorește achiziționarea și implementarea unui sistem informatic integrat care să ofere servicii de interacțiune cu cetățeanul și să reducă birocrația la nivelul aparatului administrativ.

Primăria municipiului Alba Iulia a lansat vineri, 5 februarie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru servicii de analiză și dezvoltare platformă de date deschise la nivelul UAT Alba Iulia în cadrul proiectului BI Smart Alba Iulia. Valoarea totală a investiției este de 218.600 lei, fără TVA.

Se dorește achiziționarea și implementarea unui sistem informatic integrat, după cum urmează:

• Platforma on-line de servicii de interacțiune cu cetățeanul care va furniza următoarele servicii electronice:

o Fișa personală cu informații despre istoricul beneficiilor și serviciilor sociale de care persoana a beneficiat. (Legea 292/2011 actualizată, art. 112, alin. 2)

o Depunerea online a documentelor aferente acordării de beneficii sociale, pentru validarea electronica de către angajații DAS, urmată de depunerea fizică a dosarelor complete. (Legea 292/2011 actualizată, art. 112, alin. 2)

o Planificarea Anchetelor Sociale. (Legea 292/2011 actualizată, art. 112, alin. 2)

o Portal socio-medical- înregistrarea datelor medicale pentru persoane aflate în monitorizare la organizații non-guvernamentale, într-un mod standardizat

o Publicare servicii ONG – oferă organizațiilor non-guvernamentale posibilitatea de a promova serviciile pe care le prestează și de a intra în legătură cu potențialii beneficiari (Legea 292/2011 actualizată, art. 112, alin. 3)

o Solicitare servicii ONG – permite potențialilor beneficiari să solicite înregistrarea în grupul țintă și prestarea de servicii sociale. Acordarea / neacordarea acestora ține exclusiv de ONG-ul și beneficiarul respectiv. (Legea 292/2011 actualizată, art. 112, alin. 2 și 3).

Componentă de reducerea birocrației prin implementarea unui sistem de carduri pentru beneficiari.

Publicitate

o Crearea unui sistem unic pentru identificarea persoanelor – beneficiari ai asistenței sociale (servicii și beneficii) ce poate fi utilizat de administrația locală (Direcția de Asistență Socială) și partenerii sociali (Organizații non- guvernamentale care oferă servicii sociale).

o Sistem evidențiere beneficii pe care beneficiarul le poate solicita și generare cereri precompietate.

o Sistem pentru partajarea datelor între Direcția de Asistență Socială și Organizații Non-guvernamentale furnizoare de servicii sociale pentru verificarea corectitudinii acordării serviciilor și beneficiilor sociale pentru fiecare persoană.

o Raportare servicii sociale – raportarea de către ONG a serviciilor prestate pentru fiecare beneficiar, într-un mod standardizat. Vor fi transmise lista de servicii și valoarea pentru toți beneficiarii, precum și documentele pentru decont (unde este cazul). (Legea 292/2011 actualizată, art. 112, alin. 3) Serviciile incluse în cadrul proiectului sunt reglementate de Legea 292/2011, art. 44, 46, 53-103, care detaliază fiecare tip de serviciu/beneficiu social.

Componentă de facilitare acces la informații publice (Open Data)

o Publicare și vizualizare seturi de date grupate pe domenii, având ca suport grafic harta orașului

o Harta socială on-line – harta beneficiilor sociale, în timp real, harta furnizorilor de servicii sociale, harta mobilității din cauze sociale / socio- medicale (Legea 292/2011 actualizată, art. 112, alin. 2 și 3)

o Vizualizarea hărții sociale a Municipiului Alba lulia

o Posibilitatea publicării altor seturi de date georeferențiate

Publicitate
Publicitate

Ştirea zilei

VIDEO| CNAIR: Raport al progresului pe autostrada A10 Sebeș – Turda, lotul 2. Se așterne stratul de uzură

Publicat

în

VIDEO| CNAIR: Raport al progresului pe autostrada A10 Sebeș – Turda, lotul 2. Se așterne stratul de uzură

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a publicat un raport al progresului pe autostrada A10 Sebeș – Turda, unde, la momentul actual se așterne stratul de uzură.

Electrica Furnizare Discount

În prezent, pe cei 24,5 kilometri ai acestui segment de autostradă este turnat stratul de binder (al doilea strat e asfalt), cu trei excepții: în zona alunecării de teren de al Oiejdea, kilometrul 26, în zona Teiuș și la Sâncrai, la kilometrul 42.

Zona alunecării de teren de la Oiejdea este punctul cheie al autostrăzii A10 Sebeș – Turda de finalizare a acesteia, depinzând deschiderea circulației rutiere fără nicio restricție. Vestea bună e faptul că totuși chiar dacă lucrările în această zonă nu ar fi finalizate în acest an, se va realiza o platformă înspre DN și se va deschide oricum traficul rutier, chiar dacă cu restricții și limitări de viteză.

La pasajul peste calea ferată de lângă nodul rutier Teiuș se lucrează la realizarea umpluturilor între zidurile de sprijin, structura fiind deja suprabetonată.

La Sâncrai, în zona relocării drumului judetean 142L, au fost făcute noi descoperiri arheologice, în zonă urmând să fie realizat un zid de sprijin la rampele supratraversării pe care drumul județean o are la autostradă.

Dacă lucrurile decurg normal, iar grecii vor reuși să toarne 2.000 de tone de aslfalt pe zi, până la sfârșitul lunii septembrie, aproape tot acest segment de autostrada va fi asfaltat.

Termenul pentru darea în circulație a acestui lot este până în decembrie 2021, iar termenul final pentru realizarea celorlalte lucrări, al CIM-ului sau orice alte intervenții care nu țin de corpul autostrăzii este la sfârșitul lunii aprilie 2022.

Există speranțe mari ca până la finalul acestui an să se circule pe autostradă de la Sebeș până la Florești, aproape de Cluj Napoca.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Restricții de circulație pe întreaga rețea rutieră pentru autovehiculele cu o masă autorizată mai mare de 7,5 tone. Precizări de la CNAIR

Publicat

în

Restricții de circulație pe întreaga rețea rutieră pentru autovehiculele cu o masă autorizată mai mare de 7,5 tone. Precizări de la CNAIR

În perioada 29 – 31 iulie, în intervalul orar 12.00 – 20.00, vor fi instituite restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe întreaga rețea rutieră, cu excepția județelor Harghita, Neamț, Suceava și Botoșani.

Electrica Furnizare Discount

„Joi, vineri și sâmbătă (29-31 iulie), în intervalul orar 12.00-20.00, se vor institui restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t pe întreaga rețea rutieră, exceptând județele: Harghita, Neamț, Suceava și Botoșani.

Aceste restricții vor fi instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie.

Măsura este adoptată pentru protejarea și conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile (ce implică și pierderea stabilității straturilor rutiere) care pot apărea pe rețeaua rutieră, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă.

Amintim conducătorilor auto că măsurile adoptate de CNAIR sunt dispuse în baza prevederilor articolului 44 alin.2 al Ordonanţei de Guvern nr.43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit cărora administratorul drumului ”poate interzice temporar circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe autostrăzile şi drumurile naţionale din judeţele afectate de codul portocaliu, cu excepţia:

 • transporturilor de persoane;
 • transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală;
 • vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră;
 • transporturi funerare;
 • transporturi poştale;
 • transporturi de echipamente de prim ajutor;
 • transporturi pentru distribuire de carburanţi;
 • transporturi de mărfuri sub temperatura controlată;
 • transporturi pentru tractări vehicule avariate;
 • transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate;
 • transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării;
 • transporturi apă îmbuteliată;
 • transporturi produse provenite din exploatări agricole;
 • transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale.”

Pe parcursul următoarelor zile vom reveni cu alte noi comunicate, în funcţie de avertizările meteorologice emise de A.N.M.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din Romania S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau pot accesa pagina de internet: www.cnadnr.ro/Situatia Drumurilor Naționale”, arată comunicatul din partea CNADNR.

Citește mai mult

Ştirea zilei

ALERTĂ hidrologică: COD GALBEN de inundații pentru Alba și alte județe, până miercuri la ora 24.00. Zonele vizate

Publicat

în

ALERTĂ hidrologică: COD GALBEN de inundații pentru Alba și alte județe, până miercuri la ora 24.00. Zonele vizate

Un Cod Galben de inundații valabil în județul Alba miercuri, până la ora 24:00, a fost emis pentru bazinel hidrografic Arieș, bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior.

Electrica Furnizare Discount
COD GALBEN

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi a propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Arieș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, județele: Alba și Cluj.

FENOMENELE VIZATE

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE

BAZINE AFECTATE

Râurile din bazinele hidrografice: Arieș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea