Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Platformă digitală lansată de Ministerul Muncii: Aceasta va monitoriza integrarea tinerilor pe piața muncii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Platformă digitală lansată de Ministerul Muncii: Aceasta va monitoriza integrarea tinerilor pe piața muncii

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a lansat o platformă dedicată monitorizării integrării absolvenților pe piața muncii, cu scopul de a anticipa și corela nevoile de competențe cu oferta educațională.

Anunțul a fost făcut printr-o postare pe o rețea de socializare, unde ministerul a prezentat ReConect ca fiind cea mai extinsă platformă de monitorizare și corelare a ofertei educaționale cu cererea de pe piața muncii din România.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Platforma, care pare să fie disponibilă doar pentru instituții în acest moment și nu publicului larg, a fost dezvoltată pentru a facilita comunicarea între angajatori și Ministerul Educației. Astfel, angajatorii vor avea posibilitatea să transmită informații despre nevoile lor de calificare pentru locurile de muncă vacante sau estimate pentru viitor.

Proiectul a fost implementat de Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă (ANOFM) și a beneficiat de finanțare în valoare de aproximativ 4 milioane de euro din Fondul Social European. Platforma ReConect este compusă din trei mecanisme principale: unul pentru monitorizarea integrării absolvenților pe piața muncii, unul pentru anticiparea nevoilor de calificare pe termen scurt, mediu și lung, și unul pentru evaluarea și monitorizarea politicilor publice privind măsurile active și formarea profesională.

Ministerul Muncii subliniază că această platformă va oferi o imagine de ansamblu a parcursului de la absolvire la angajare, facilitând elaborarea unor politici publice eficiente care să asigure o corelare optimă între cerințele angajatorilor și oferta sistemului de educație.

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, a subliniat beneficiile semnificative pe care le va aduce această platformă, în special pentru tinerii din România, oferindu-le posibilitatea de a se forma în domeniile cu cea mai mare cerere pe piața muncii. Ea a evidențiat importanța unei colaborări între tineri, sistemul de educație și angajatori pentru a asigura o adaptare cât mai bună la cerințele pieței muncii.

Sursa: edupedu.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Ce penalizări se aplică de la 1 septembrie pentru pensionarea anticipată. Explicații oficiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Ce penalizări se aplică de la 1 septembrie pentru pensionarea anticipată. Explicații oficiale Noua lege a pensiilor prevede că stagiul minim de cotizare se va majora în funcție de evoluția speranței de viață din România și va elimina pensia anticipată fără penalizări. Potrivit legii, stagiul minim de cotizare contributiv este de 15 ani […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea