Plan pentru reducerea accidentelor: 300 de radare fixe și 500 de camere de supraveghere. Șoferii vor fi înştiinţaţi automat că au primit o amendă
Plan pentru reducerea accidentelor: 300 de radare fixe și 500 de camere de supraveghere. Șoferii vor fi înştiinţaţi automat că au primit o amendă
Autoritățile române, mai exact Ministerul de Interne şi cel al Transporturilor s-au angajat să reducă la jumătate, până în 2030, numărul locurilor periculoase din țară unde se produc accidente rutiere.
În acest scop, autoritățile au în plan să cumpere 1.000 de limitatoare de viteză, 500 de camere de supraveghere și 300 de radare fixe.
Camerele video vor putea să înregistreze numerele de înmatriculare ale maşinilor, dar şi abaterile comise de şoferi, precum depășirea vitezei, încălcarea liniei continue sau circulatul pe banda de urgenţă a autostrăzii.
Noile dispozitive vor identifica numerele de înmatriculare ale mașinilor, iar şoferii care au comis abateri vor fi înştiinţaţi automat că au primit o amendă.
Dispozitivele ar putea fi implementate prin programul PNRR, până în 2025.
Potrivit Ministerului Transporturilor, toate autostrăzile și drumurile expres vor trebui să aibă în următorii trei ani sisteme inteligente de transport, care includ și tehnica automată de recunoaștere a numerelor de înmatriculare. În prezent, doar 80% din rețeaua de autostrăzi este dotată cu camere de recunoaștere a numerelor de înmatriculare, care verifică doar existenta rovinietelor.
„În acest moment, Poliția Română nu deține sistem de camere fixe dotate cu aparatură radar pentru supravegherea traficului rutier. Structurile de poliție rutieră la nivel național acționează în medie cu 340-350 de dispozitive radar zilnic”, a declarat Bogdan Oproiu, Direcția Rutieră, potrivit Știrile ProTv.
Planul de investiții face parte din ”Strategia Naţională pentru Siguranţa Rutieră” și este necesar în contextul în care în țara noastră mor anual în accidente rutiere aproape 100 de oameni la un milion de locuitori, cu 50% mai mulţi față de media din UE.
În prezent, în țară există cel puţin 267 de puncte negre unde au avut loc numeroase accidente mortale.
Sursa: ziare.com
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri Sărbătoarea de pe 20 decembrie, cunoscută în popor sub denumirea de Ignatul porcilor sau Inătoarea, este închinată Sfântului Ignaţie al Antiohiei şi demonstrează îmbinarea practicilor păgâne cu cele creştine. Sfântul Ignaţie Teoforul, episcop de Antiohia şi martir al Bisericii este unul din […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 11 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 15 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 3 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri