Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Plan-cadru pentru învăţământul primar. Vezi modificările propuse de Ministerul Educaţiei

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN) doreşte ca studierea unei limbi moderne să se facă începând cu clasa a III-a, potrivit proiectului de plan-cadru pentru învăţământul primar, aflat în dezbatere publică.

În ceea ce priveşte Religia, această materie apare în trunchiul comun în planul cadru încă de la clasa pregătitoare şi până la clasa a IV-a, pentru fiecare din acestea câte o oră pe săptămână. Planul propus de MEN prevede cinci ore pe săptămână la Limba şi literatura română în clasa pregătitoare, câte şase ore în clasa I şi a II-a, cinci ore în clasa a III-a şi patru ore în clasa a IV-a. Pentru Matematică, sunt propuse câte trei ore pe săptămână pentru clasa pregătitoare, clasa I şi clasa a II-a şi câte patru ore la clasa a III-a şi a IV-a. Ştiinţele naturii vor fi studiate câte o oră pe săptămână începând de la clasa pregătitoare şi până la clasa a IV-a, Istoria – o oră pe săptămână începând din clasa a IV-a, iar Geografia din aceeaşi clasă, o oră pe săptămână. Proiectul de plan-cadru propune câte o oră pe săptămână de Arte vizuale pentru clasa pregătitoare şi clasele I-IV, Educaţia muzicală şi mişcare câte 2 ore pe săptămână până la clasa a II-a şi trei ore pe săptămână pentru clasele III-IV, iar Educaţie fizică – câte două ore pe săptămână începând de la clasa pregătitoare şi până la clasa a IV-a.

Cadrele didactice, părinţii şi reprezentanţii societăţii civile pot să transmită observaţii şi propuneri referitoare la proiectul de plan-cadru pentru învăţământul primar, prin completarea unui formular de consultare, disponibil la adresa: https://www.surveymonkey.com/s/PC-primar. Proiectul se va afla în dezbatere publică până la data de 19 februarie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea