Pierderea sau furtul cardului bancar în străinătate: Cât costă emiterea altuia, în regim de urgență

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Pierderea sau furtul cardului  bancar în străinătate este lucrul de care nu vrei să te lovești vreodată din punctul de vedere al costurilor pe care le ai pentru eliberarea altui card, în regim de urgență.

În acest caz, chiar putem spune că o nenorocire nu vine niciodată singură, pentru că emiterea unui alt card,în regim de urgență, te poate costă mai mult decât suma pe care o ai pe cardul respectiv.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Unele bănci sunt indulgențe și au un comision de câteva zeci de euro pentru emiterea altui card, după ce l-ai pierdut pe cel original, dar sunt altele care ajung să perceapă și comisioane care ajung la peste 1.200 de lei (250-300 de euro), pentru înlocuirea în regim de urgență.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

De asemenea, contează foarte mult și ce fel de card ai, Visa Clasic, Visa Electron, Mastercard etc. Sunt unele bănci care nu pot face absolut nimic pentru anumite genuri de carduri, iar pentru altele, cum spuneam, mai bine îl raportezi pierdut, când te întorci în țară, dacă nu era principalul card pe care-l foloseai.

În plus, dacă nu ai cum să controlezi cardul sau tranzacțiile, de pe telefon sau prin alte dispozitive, mai bine ceri blocarea lui, iar acest lucru costă și el. Din acest motiv, este bine să ai carduri ale căror tranzacții le poți monitoriza prin intermediul aplicațiilor bancare.

Sursa: ziare.com

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419