Rămâi conectat

Actualitate

Pierde FC Unirea Alba Iulia un talent…

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Plecat de două săptămâni în Spania, portarul albaiulian Vlad Ignat a semnat pentru trei sezoane cu Real Valladolid, formaţie ce activează în Segunda Division. Pentru început goalkeeperul va activa la echipa secundă, în cursul săptămânii trecute fiind integralist într-o partidă de verificare cu CF Palencia (scor 3-0). Stagiunea propriu-zisă (Division de Honor Juvenil), va debuta pe 4 octombrie, primele jocuri fiind cu Getafe, Atletico Madrid şi Real Madrid.
Talentatul portar a decis să facă acest pas decisiv al carierei întrucât consideră că la Alba Iulia nu poate progresa, iar FC Unirea a refuzat să ofere dezlegarea în ciuda ofertelor venite în acest an de la echipe precum Nottingham Forest, West Ham United sau Atletico Madrid. „Consider că în momentul de faţă Unirea nu poate să-i ofere condiţii fireşti de pregătire, practic nu are viitor aici. N-am nimic cu conducerea clubului, însă trebuia să-l transfere când era cazul. Fiecare îşi urmăreşte propriu interes, iar spaniolii i-au rezolvat inclusiv situaţia şcolară”, a declarat tatăl acestuia, Ironim Ignat.
lDoar pe indemnizaţie de formare?
Cum portarul naţionalei Under 17 (pregătită de Cristian Sava) va împlini 16 ani abia în 16 octombrie, cazul său este unul special. Fiind minor, fotbalistul ar trebui să semneze un contract abia după acea vârstă, situaţie de care pot profita spaniolii. „Unirea nu are cum să mă suspende, nu am semnat niciun contract cu clubul. Cei de la Valladolid s-au interesat la FIFA, la federaţia spaniolă şi au demarat deja acţiunea pentru obţinerea «cărţii verzi». Cu orice risc, nu mă mai întorc, am apucat pe acest drum, vreau performanţă. La Alba Iulia am jucat într-un an competiţional 3 meciuri la juniorii B şi ei vor să primească sute de mii de euro pentru mine. Nici n-am fost folosit, nici nu mi-au dat drumul”, a spus Vlăduţ. Trecerea de la «alb-negru» la «alb-violet» (culorile formaţiei iberice) se va dovedi însă o cale lungă şi complexă… Valladolid a intenţionat să plătească imediat în această vară suma de 12.000 euro urmând ca în următorii trei ani, în funcţie de performanţele individuale ale jucătorului, în conturile Unirii să intre până la 175.000 euro, dar nu s-a ajuns la un numitor comun. Vlad Ignat ar trebui să participe cu reprezentativa tricoloră la turneul de calificare pentru Campionatul European 2012, în perioada 23-30 octombrie, cu Finlanda, Rusia şi Portugalia (ţara gazdă).
lLitigiu serios
Se joacă tare de ambele părţi, FC Unirea Alba Iulia susţine că dreptatea este de partea sa, iar în luna octombrie îi va oferi lui Vlad Ignat contractul prevăzut în regulament (sumă de 180 lei lunar) şi acesta va fi obligat să semneze până la încheierea junioratului. În schimb, partea spaniolă speră să rezolve situaţia într-un mod tranşant, mizând pe faptul că talentatul goalkeeper va continua studiile în patria lui Cervantes (un articol în regulament, ce poate fi exploatat favorabil fiind mutarea părinţilor în Spania). În cazul în care va câştiga, Real Valladolid va achita o sumă modică, undeva la 6.000 euro (indemnizaţia de formare) însă n-ar fi exclus ca subiectul să ajungă chiar pe masa UEFA. Ca şi comparaţie, pentru transferul lui Laurenţiu Brănescu (17 ani) la Juventus Torino, CSM Râmnicu Vâlcea a încasat în iarnă 400.000 de euro, alte bonusuri fiind prevăzute în contract dacă portarul va debuta la echipa mare şi va ajunge la echipa de seniori a României.
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale ANM A emis joi dimineața o avertizare meteo cod galben de furtună valabil în Alba și alte județe din țară, în intervalul 18 iulie, ora 10 – 19 iulie, ora 02. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea