”Petrecerile COVID”: „Moda” care ucide oameni în Europa. Părinții își duc copiii special să ia virusul
”Petrecerile COVID”: „Moda” care ucide oameni în Europa. Părinții își duc copiii special să ia virusul
Un procuror din provincia Bolzano, din nordul Italiei, a deschis o anchetă după ce un bărbat a murit și alți câțiva au ajuns la terapie intensivă după ce se pare că au participat la o „petrecere COVID“ special pentru a contacta virusul.
Individul, în vârstă de 55 de ani, a murit în Austria, săptămâna trecută, după ce s-a infectat la o petrecere organizată în provincia Tirolul de Sud, nordul Italiei, au declarat şefii din domeniul sănătăţii. Alte cel puţin trei persoane, inclusiv un copil, sunt acum internate într-un spital din provincie după ce s-au infectat la petreceri similare, potrivit Daily Mail.
Autoritățile sanitare cred că oamenii sunt anti-vaccinişti şi doresc să se infecteze pentru a obţine un „certificat verde”, necesar angajaţilor din Italia. Se crede că bărbatul care a murit în Austria ar fi lucrat în Italia şi, prin urmare, a avut nevoie de un permis verde.
„Am primit mai multe relatări de la medici, dar şi de la pacienţi care au recunoscut că s-au infectat intenţionat. (Ei fac asta) pentru a dezvolta anticorpi şi pentru a obţine certificatul verde”, a declarat Patrick Franzoni, coordonatorul unităţii anti-Covid din Bolzano, pentru ziarului italian Il Dolomiti.
Unii părinți și-au dus copiii la astfel de petreceri pentru a-i infecta cu Covid-19, iar până acum se știe că un copil a fost spitalizat.
Această „modă“ este mai răspândită în nordul Italiei, unde oamenii care nu doresc să se vaccineze încearcă să se infecteze și să obțină un Green Pass ca să lucreze, să intre în baruri și restaurante și să circule cu transportul public. În Italia, dovada trecerii prin boală este suficientă pentru a obține permisul râvnit de șase luni.
Petrecerile au loc în principal în regiunea germanofonă a Tirolului de Sud, de-a lungul graniței cu Austria, care are cel mai mare număr de infectări și cea mai scăzută rată de vaccinare din toată Europa. La petreceri, cei infectați îi sărută și îi îmbrățișează pe cei nevaccinați pentru a răspândi virusul, a spus Franzoni, adăugând că persoana infectată ar putea fi acuzată penal pentru răspândirea cu bună știință a virusului în timpul stării de urgență, în care se află Italia din cauza pandemiei.
Potrivit anchetei inițiale, unele dintre petreceri au loc în zone exterioare ale barurilor, care sunt accesibile fără Green Pass. Acolo, o persoană infectată bea dintr-un pahar sau o sticlă de bere și o transmite pentru a încerca să răspândească virusul. Alte evenimente au loc în case particulare.
Într-un caz, persoana infectată era bolnavă la pat și se spune că oaspeții s-au adunat în jurul bolnavului pentru a încerca să respire virusul. Un petrecăret care a ajuns în spital a spus ziarului Veneto Corriere că regretă, dar încă nu este sigur că are COVID. „A fost o greșeală gravă”, a spus el ziarului, adăugând că este sigur că are doar pneumonie și că medicii i-au spus că este COVID pentru a-l face să se răzgândească. „Este doar propagandă”, susține acesta deși abia mai respiră.
Bărbatul care a murit din cauza COVID a fost un austriac care a trecut regulat granița pentru a participa la petreceri în Italia, a spus Franzoni.
Tot mai multe țări europene introduc „permisele verzi”, care sunt necesare pentru muncă și petrecere a timpului liber.
Singura modalitate de a le obține este vaccinarea completă sau demonstrarea că ai trecut prin boală în ultimele șase luni.
Dr Franzoni a declarat pentru ziarul italian Il Dolomiti că „există consecințe pe termen lung și chiar și tinerii pot ajunge la spital.”
Austria a devenit săptămâna aceasta prima națiune europeană care a reintrodus restricții dure din caza valului patru al Pandemiei Covid-19.
Petreceri și peste Ocean
Iar „petrecerile Covid“ nu sunt specifice doar Europei. Mai mulți oameni din orașul Edson, provincia Alberta, din Canada, au ajuns la ATI după ce au participat la o „petrecere Covid”.
Petrecăreții au dorit să se infecteze pentru a obține „imunitate naturală” împotriva virusului SARS-CoV2, dar „mai mulți” dintre ei ajuns la spital, inclusiv la ATI.
„Sunt demoralizat și înfuriat că oamenii ar turnat în mod intenționat gaz pe foc, riscând transmiterea mai departe către alții și să ajungă la ATI într-un moment în care mai avem literalmente doar câteva paturi pentru întreaga provincie”, a spus dr. Ilan. Schwartz, medic în boli infecțioase și profesor asistent la Universitatea din Alberta.
Din motive care ar trebui să fie evidente, nu se recomandă obținerea „imunității” SARS-CoV2 prin infecție naturală. Aceste motive includ riscul de a fi spitalizat, de a muri din cauza Covid-19, de a experimenta simptomele cronice asociate cu „Covid lung” și, de asemenea, de a transmite virusul altora.
Niciunul dintre acestea nu reprezintă un risc pentru imunitatea dobândită prin vaccinarea cu seruri anti-Covid-19, care sunt disponibile pe scară largă în Europa și America și sunt gratuite.
sursa: ziare.com
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Bacalaureat 2025 | Probele de competențe încep luni, 27 ianuarie: Reguli noi pentru elevi în sala de examen. Calendarul complet al examenului
Bacalaureat 2025 | Probele de competențe încep luni, 27 ianuarie: Reguli noi pentru elevi în sala de examen. Calendarul complet al examenului Examenul de Bacalaureat 2025 începe pe data de 27 ianuarie 2025, cu probele de competențe. Este prima dată când elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin în timpul anului școlar probele […]