Rămâi conectat

Actualitate

Petrecăreții care-și deranjează vecinii se vor alege cu un dosar penal. Polițiștii români doresc modificarea legii privind deranjul public

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aviz petrecăreților la ore târzii, care îşi deranjează vecinii! Dacă poliţia v-a amendat deja şi vă sună din nou la uşă, câteva ore mai târziu, pentru că tot nu aţi dat muzica mai încet, riscaţi să vă alegeţi cu un dosar penal. Poliţiştii vor să modifice legea pentru că a devenit clar pentru toată lumea că o simplă amendă nu rezolvă, întotdeauna, problemele.

Nici nu mai poate fi vorba de odihnă, când, în miez de noapte, muzica răsună ca la concert, în holul unui bloc din capitală. Degeaba fac vecinii plângere la poliţie. Petrecăreţii continuă să asculte muzica dată la maximum.

Potrivit Digi24, se dorește modificarea legii privind deranjul public. Mai exact, este vorba despre petrecăreții care-și deranjează vecinii. Dacă până acum aceștia au fost amendați pentru că nu au dat muzica mai încet, mai nou, se vor alege cu un dosar penal.

Se pare că cei care au continuat să tulbure liniștea cetățenilor chiar dacă au fost avertizați și amendați, riscă dosar penal. Agenţii vor însăprirea legii pentru cetăţenii fără respect. Mai precis, cine jigneşte sau îi arată semne obsecene unui poliţist să se aleagă cu dosar penal.

Acum legislaţia prevede ca infracţiuni doar ameninţarea şi lovirea unui agent. De asemenea, ministerul ia în calcul creşterea amenzilor pentru cei care refuză să se legitimeze. Acum amenda este între 100 şi 500 de lei.

Carmen Dan: „Se consumă și timp și logistică și resurse pentru a convinge persoana respectivă pentru a merge la sediul poliției, timp în care poate polițistul ar putea fi prezent într-o altă situație în care este nevoie de el.”

De asemenea, polițiștii sunt pregătiți pentru orice. Aceștia au cerut şi suplimentarea echipamentelor, pentru a merge pregătiţi la intervenţii. MAI a început procedurile pentru cumpărarea de veste antiglonţ şi pistoale cu electroşocuri, ca poliţiştii să se poată apără în caz că sunt agresaţi. De asemenea, peste 700 de poliţişti de la ordine publică fac pregătiri tactice cu colegii lor de la Serviciul de Acţiuni Speciale.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale ANM A emis joi dimineața o avertizare meteo cod galben de furtună valabil în Alba și alte județe din țară, în intervalul 18 iulie, ora 10 – 19 iulie, ora 02. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea