Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Petiție Declic: Nu trageți dreptatea pe dreapta. Anchetați licitația poliției pentru BMW-uri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Petiție Declic: Nu trageți dreptatea pe dreapta. Anchetați licitația poliției pentru BMW-uri

Comunitatea Declic a lansat, joi, o petiție online adresată Laurei Codruţa Kövesi, procuroare-șefă a Parchetului European, prin care se cere investigarea modului în care s-a desfășurat licitația prin care MAI cumpără 600 de mașini BMW 320 iX de la dealerul Automobile Bavaria.

„Ministerul Afacerilor Interne cumpără 600 de BMW-uri de la prietenul președintelui, printr-o licitație ce pare a fi cu dedicație. MAI nu s-a zgârcit, jumătate din valoarea contractului este din bani europeni. Între timp, suntem îndemnați să mai strângem cureaua”, au scris cei de la Declic pe Facbook.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Ce spune petiția

„De ce este important?

Firma prietenului președintelui, Automobile Bavaria, va primi prin contract 98 de milioane de lei fără TVA. Jumătate din banii cu care Ministerul Afacerilor Interne (MAI) va onora contractul sunt europeni (din programul POIM). [1]

La licitație s-a prezentat o singură firmă. Specificațiile din caietul de sarcini arată ca și cum ar fi scrise doar pentru mașini BMW, motiv pentru care licitația pare că a fost aranjată.

Contractul nu a fost încă onorat. De aceea, investigația ar trebui să înceapă cât mai repede.

Vrem să aflăm de ce Poliția cumpără mașini scumpe prin licitații suspecte în timp ce restul cetățenilor trebuie să strângă cureaua.

Ne întrebăm cum se explică faptul că, la trei zile de la încheierea licitației, miniștrii PNL s-au întâlnit cu patronul Automobile Bavaria, Michael Schmidt, la un eveniment public organizat de acesta. [2] Printre participanții liberali s-au numărat premierul Nicolae Ciucă și ministrul de Interne, Lucian Bode. De la eveniment nu a lipsit nici președintele Klaus Iohannis.

Doar o investigație din partea autorităților competente poate stabili dacă licitația a fost trucată”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea