Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Peste 800 de elevi s-au înscris la școlile profesionale din județul Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În cadrul celor trei etape de înscriere ce au avut loc în perioada mai-septembrie peste 800 de elevi din județul Alba au optat pentru învățământul profesional în anul școlar 2014-2015. Numărul elevilor înscriși la nivel național, în acest an a depășit 35.700, potrivit edu.ro.

Cele mai căutate domenii de pregătire în învățământul profesional cu durata de 2 ani, după clasa a IX a, au fost: mecanică, turism și alimentație, industrie textilă și pielărie, construcții, instalații și lucrări publice. Elevii au optat pentru meserii precum: lăcătuși construcții mecanice și utilaj tehnologic, ospătari – chelneri, vânzători, tâmplari universali, confecționeri produse textile, zugravi, vopsitori, tapetari, modelieri, electromecanici și mecanici auto, scrie radiounirea.ro

Școlile din județul Alba care le oferă tinerilor perspectiva unei meserii sunt: Colegiul Tehnic „Alexandru Domșa”, Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” din Alba Iulia, Liceul Tehnologic din Sebeș, Liceul Tehnic Aiud, Colegiul „Ion. D Lăzărescu” din Cugir , Liceul Tehnologic Silvic din Câmpeni, Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” și Liceul Tehnologic „Ștefan Manciulea” din Blaj.

Potrivit unui comunicat dat publicității pe site-ul Ministerului Educației 35.740 elevi s-au înscris în învățământul profesional pentru anul şcolar 2014 – 2015, în cadrul celor trei etape de înscriere desfăşurate în perioada mai – septembrie 2014. Din totalul acestora, 24.403 elevi au optat pentru învăţământul profesional cu durata de 3 ani, după finalizarea clasei a VIII-a, iar 11.337 elevi, pentru învăţământul profesional cu durata de 2 ani, după finalizarea clasei a IX-a.

Numărul de elevi înscrişi în învăţământul profesional a crescut considerabil pe parcursul ultimilor trei ani. Astfel, dacă pentru anul școlar 2012 – 2013, cifra era de 11.368, în anul şcolar 2013 – 2014 a început să crească ușor la 12.693, ajungând pentru anul școlar 2014 – 2015 la 35.740, de aproape trei ori mai mult ca în anul anterior.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Elevi din Blaj și Aiud, în lotul județului Alba la etapa națională a Olimpiadei de argumentare, dezbatere și gândire critică ”Tinerii dezbat”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevi din Blaj și Aiud, în lotul județului Alba la etapa națională a Olimpiadei de argumentare, dezbatere și gândire critică ”Tinerii dezbat” Etapa județeană a OLIMPIADEI NAȚIONALE DE ARGUMENTARE, DEZBATERE ȘI GÂNDIRE CRITICĂ „TINERII DEZBAT”, ETAPA JUDEȚEANĂ-2024 s-a desfășurat în 23 aprilie 2024, la Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” Alba Iulia coordonată de inspector Gabriela Anamaria […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea