Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Peste 75 de bibliotecari din toată țara, la Alba Iulia, la prima ediție a Reuniunilor Științifice ale Bibliotecarilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Astăzi, 14 noiembrie 2017 a avut loc la Alba Iulia prima reuniune științifică a bibliotecarilor din bibliotecile publice în organizarea Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba. Reuniunea s-a bucurat de prezența a peste 75 de bibliotecari din țară și din județul Alba.

Alături de bibliotecarii din bibliotecile publice au luat parte la reuniune și bibliotecarii din bibliotecile specializate de la biblioteca universității albaiuliene, de la Arhiepiscopia ortodoxă și Facultatea de teologie ortodoxă, de la Casa Corpului Didactic și de la Biblioteca Batthyaneum.

Lucrările reuniunii au fost deschise de organizatori și parteneri prin alocuțiunile rostite de Ion Dumitrel – președintele Consiliului Județean Alba, Dumitru Fulea – vicepreședinte al Consiliului Județean Alba, Silvan Stâncel – manager al Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba, conf.univ.dr.Diana Câmpan de la Universitatea ,,1 Decembrie 1918” Alba Iulia și Matei Drâmbărean – director al Direcției de Cultură Alba. Au urmat apoi exemplele concrete de bune practici prezentate de Maria Răducu – manager la Biblioteca Națională a României, Olimpia Bratu – manager la Biblioteca Județeană Gorj, Monica Avram – manager la Biblioteca Județeană Mureș, Silviu Borș – manager la Biblioteca ASTRA Sibiu și Anca Pop – bibliotecar la Biblioteca Județeană Cluj.

Au stârnit interes discuțiile legate de modalitățile moderne de abordare a cititorului, tematica voluntariatului, situația ndurilor pentru achiziția de carte sau situația bibliotecilor comunale, proiectele pentru categorii defavorizate, pentru tinerele mame sau pentru mediul rural. Deasemenea a fost abordată foarte serios necesitatea respectării legislației în ceea ce privește depozitul legal județean și dezvoltarea sistemului județean de biblioteci. Ultima parte a întâlnirii s-a constituit în discuții libere și propuneri de activități comune pentru anul 2018, un an cu intense semnificații pentru istoria României, stabilindu-se concret parteneriate între bibliotecarii prezenți. Lucrările reuniunii au fost moderate de Daniela Floroian care a făcut în încheiere și o scurtă prezentare a proiectelor de anvergură ale Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba, proiecte ce pot fi puncte de reper pentru viitoarele parteneriate de nivel local și regional și de ce nu chiar de nivel național.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Video: Caricaturistul Costel Pătrășcan, expoziție la Alba Iulia, la Târgul de cArte Alba Transilvana 2024: Desene cu umor pe teme culturale și educaționale

Bogdan Ilea

Publicat

în

Video: Caricaturistul Costel Pătrășcan, expoziție la Alba Iulia, la Târgul de cArte Alba Transilvana 2024: Desene cu umor pe teme culturale și educaționale La Târgul de cArte Alba Transilvana, care are loc pe esplanada Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia participă și caricaturistul brăilean Costel Pătrășcanu. Expoziția sta constă în desene pline de umor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea