Peste 70% dintre companiile din România oferă angajaţilor tichete cadou
Mai bine de 70% din companiile din România oferă angajaţilor tichete cadou cu ocazia unor evenimente importante din viaţa acestora, conform Agerpres. De 8 martie, din ce în ce mai multe companii le oferă angajaţilor tichete cadou.
Cu ocazia zilei de 8 martie, numărul de companii care au optat să acorde salariaţilor tichete cadou a crescut cu 45% în 2017, comparativ cu 2016, iar valorile comandate au crescut cu 38%, în aceeaşi perioadă de referinţă.
Conform specialiştilor din Grupul Up, oferirea tichetelor cadou reprezintă o serie de avantaje financiare şi pentru companii, acestea fiind supuse reglementărilor din Codul Fiscal, în vigoare din 1 ianuarie 2016.
„Astfel, cu ocazia zilei de 8 Martie, companiile pot acorda tichete cadou angajatelor, iar valorile aferente acestora sunt neimpozabile şi scutite de contribuţii în cuantum de până la 150 de lei de persoană. De asemenea, tichetele cadou beneficiază de deductibilitate la calculul impozitului pe profit în limita a 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului. Noile reglementări ale Codului Fiscal, în vigoare de la 1 ianuarie 2018, nu au impact asupra acestor avantaje ale tichetelor cadou. În cazul în care se acordă tichete cu o valoare mai mare de 150 de lei, la diferenţa dintre 150 de lei şi valoarea tichetelor cadou se aplică, potrivit Codului Fiscal, impozitul pe venit de 10% şi contribuţiile sociale obligatorii: CAS – 25%, CASS – 10% şi contribuţie asiguratorie pentru muncă – 2,25%”, explică reprezentanţii companiei.
Grupul Up comercializează produse şi servicii sub diferite forme (tichete, carduri sau aplicaţii mobile) în 18 ţări.
Sursa: capital.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Branșarea la curent în 2025: ANRE anunță eliminarea unui document-cheie pentru racordarea la energie
Branșarea la curent în 2025: ANRE anunță eliminarea unui document-cheie pentru racordarea la energie Birocrația în domeniul energiei ar putea fi simplificată radical, autoritățiel analizând eliminarea Avizului Tehnic de Racordare (ATR), un document considerat până acum esențial pentru accesul la rețea. Potrivit președintelui ANRE, George Niculescu, măsura ar putea reduce termenele și facilita conectarea atât […]