Rămâi conectat

Actualitate

Peste 70% dintre companiile din România oferă angajaţilor tichete cadou

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mai bine de 70% din companiile din România oferă angajaţilor tichete cadou cu ocazia unor evenimente importante din viaţa acestora, conform Agerpres. De 8 martie, din ce în ce mai multe companii le oferă angajaţilor tichete cadou.

Cu ocazia zilei de 8 martie, numărul de companii care au optat să acorde salariaţilor tichete cadou a crescut cu 45% în 2017, comparativ cu 2016, iar valorile comandate au crescut cu 38%, în aceeaşi perioadă de referinţă.

Conform specialiştilor din Grupul Up, oferirea tichetelor cadou reprezintă o serie de avantaje financiare şi pentru companii, acestea fiind supuse reglementărilor din Codul Fiscal, în vigoare din 1 ianuarie 2016.

„Astfel, cu ocazia zilei de 8 Martie, companiile pot acorda tichete cadou angajatelor, iar valorile aferente acestora sunt neimpozabile şi scutite de contribuţii în cuantum de până la 150 de lei de persoană. De asemenea, tichetele cadou beneficiază de deductibilitate la calculul impozitului pe profit în limita a 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului. Noile reglementări ale Codului Fiscal, în vigoare de la 1 ianuarie 2018, nu au impact asupra acestor avantaje ale tichetelor cadou. În cazul în care se acordă tichete cu o valoare mai mare de 150 de lei, la diferenţa dintre 150 de lei şi valoarea tichetelor cadou se aplică, potrivit Codului Fiscal, impozitul pe venit de 10% şi contribuţiile sociale obligatorii: CAS – 25%, CASS – 10% şi contribuţie asiguratorie pentru muncă – 2,25%”, explică reprezentanţii companiei.

Potrivit sursei citate, tichetele cadou simplifică această logistică a cadourilor – de la alegere, achiziţie, până la sortare, împachetare, depozitare şi distribuţie, iar beneficiarii sunt puşi în valoare şi datorită personalizării tichetelor cu datele lor şi cu sigla companiei.

Grupul Up comercializează produse şi servicii sub diferite forme (tichete, carduri sau aplicaţii mobile) în 18 ţări.

Sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea