Rămâi conectat

Ştirea zilei

Peste 600 de teste COVID-19, făcute de DSP Alba, până acum: „Ne dorim să ajungem la 500 pe zi”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

DSP Alba va depăși astăzi, cifra de 600 de teste COVID-19 de când s-a început testarea, conform directorului instituției.

Până acum etapa de extracție ARN din procedura de testare s-a făcut manual, de luni sau marți în funcție de furnizori, vom primi kituri de extracție automata pentru extractorul automat pe care îl avem în dotare și se va lucra în paralel, manual și automat. Saptămâna viitoare vom ajunge undeva la 150-200 pe zi, iar în doua săptămâni ne dorim sa ajungem la 500 pe zi. Creșterea capacității nu poate fi făcută de pe o zi pe alta, sunt protocoale care trebuie respectate, dar colegele mele de la laborator depun toate eforturile pentru a atinge capacitatea maximă de testare”, a declarat directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

Aparatura și echipamentele de specifice au ajuns în județul Alba, în urma unor contracte de comodat, cu titlul gratuit, la solicitarea conducerii DSP Alba, cu sprijinul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca și a Universității Politehnice București.

Aparatura are o capacitate de realizare a 96 de teste COVID-19 pe un ciclu de opt ore, iar în 24 de ore se pot realiza maximum 180 de teste pentru depistarea COVID-19. Acestea se vor efectua strict persoanelor suspecte, conform definiției de caz.

Laboratorul DSP Alba este un laborator acreditat și autorizat atât Ministerul Sănătății cât și RENAR România și respectând toate normele prevăzute de legislația în domeniul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea