Rămâi conectat

Actualitate

Peste 500 de cugireni au donat bani pentru spital

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    Peste 500 de cugireni au participat la spectacolul caritabil organizat de USL Cugir, cu scopul de a strânge fonduri pentru reabilitarea unor saloane ale Spitalului Orăşenesc Cugir. Evenimentul a avut loc vineri, la Casa de Cultură a oraşului Cugir, cu ocazia sărbătoririi Zilei Mondiale a Sănătăţii.
În deschiderea programului artistic, copreşedinţii USL, Adrian Teban şi Cornel Murg au precizat că acţiunea a reprezentat un apel la solidaritate cu unitatea medicală, care trebuie să beneficieze de o susţinere reală atât în rândul opiniei publice, cât şi la nivel administrativ şi politic.
Evenimentul s-a desfăşurat sub sloganul „Dau şi eu pentru spitalul meu!”, astfel că cei prezenţi au făcut donaţii în urna amplasată în foaierul Casei de Cultură. Copreşedintele USL Adrian Teban a declarat că suma colectată permite reabilitarea a două saloane din cadrul secţiei de Pediatrie. „Dorim să mulţumim tuturor cugirenilor care au răspuns apelului nostru şi au venit la spectacol din dorinţa de a sprijini spitalul. În mod deosebit mulţumim tinerilor şi profesorilor care au muncit şi au oferit un program artistic deosebit. Efortul comun al tuturor celor care au luat parte la eveniment, ca organizatori, ca participanţi sau ca spectatori a dus la strângerea sumei 6.672 lei. Zilele acestea vom contacta o firmă de construcţii, iar în termen de o lună, două saloane din cadrul Secţiei de Pediatrie vor fi pregătite să ofere cele mai bune condiţii copiilor care au nevoie de spitalizare. Pentru a asigura transparenţa întregii acţiuni vom realiza fotografii înainte şi după executarea lucrărilor, pe care le vom face publice”.
Tot pentru a fi asigurată transparenţa, de numărarea banilor s-a ocupat o comisie formată din 8 membri, din care au făcut parte şi doi reprezentanţi ai cetăţenilor, aleşi întâmplător la începutul spectacolului de către prezentatoare. Suma colectată a fost făcută publică prin citirea de către viceprimarul Rodica Florea a procesului verbal semnat de către toţi membrii comisiei, în timpul programului artistic.
Copreşedintele USL Adrian Teban consideră „că atitudinea celor peste 500 de cugireni care au luat parte le eveniment este mai importantă decât suma strânsă, întrucât demonstrează faptul că oamenii au înţeles cât de necesar este ca spitalul din localitate să beneficieze de susţinerea întregii comunităţi. „La spectacol au luat parte conducerile celor două partide, membrii şi simpatizanţii acestora, mai mulţi agenţi economici din oraş, medici, profesori, precum şi cetăţeni fără apartenenţă politică. Totodată, alături de cugireni a fost prezent vicepreşedintele PNL Alba, Simion Creţu, directorul ADR Centru şi secretarul general al PNL Alba, Dan Simedru. (N.I.T.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Motorul de căutare Google a picat! Câte miliarde de utilizatori au fost afectați

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Motorul de căutare Google a picat! Câte miliarde de utilizatori au fost afectați

Duminică, 13 noiembrie, platforma de căutare Google a suferit o defecțiune, făcând cel mai folosit site neacesibil.

Platforma este folosită de aproximativ 4,3 miliarde de oameni, din populația totală de 7,9 milliarde și poate procesa până la 99.000 de căutări pe secundă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Alphabet, compania care deține Google, are cifra de afaceri actuală de 1,75 trilioane de dolari.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Fructul cu ajutorul căruia agricultorii din România câștigă și 20.000 de euro pentru fiecare hectar cultivat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fructul cu ajutorul căruia agricultorii din România câștigă și 20.000 de euro pentru fiecare hectar cultivat

Există un fruct care dacă este îngrijit și cultivat așa cum trebuie le poate aduce câștiguri uriașe agricultorilor români. Este și cazul unui fermier din județul Mureș care a reușit să dea lovitura cu acest fruct.

Deși nu sunt ușor de întreținut sau cultivat, afinele aduc beneficii uriașe organismului, dar și un profit pe măsură. O astfel de cultură găsim la pepiniera din Voivodeni, județul Mureș, unde afinele sunt culese cu mare grijă, bob cu bob, iar fructele care ajung la comercializare trebuie să fie coapte, de aceea culegătorii trebuie să le aleagă doar pe cele albastre.

Elit - Gustul Desăvârșit

Astfel, o persoană reușește să adune între 35 și 40 de kilograme de afine pe zi, iar munca se desfășoară în special dimineața, fiind mai răcoare.

”Se adună de către o persoană undeva la 35-40 de kg pe zi. Venim de dimineaţă, că dimineaţa e mai răcoare, pe căldură e mai greu. Dar, merge! Locul trebuie să aibă un PH ridicat. L-am ajutat cu turbă şi rumeguş, ca să facem un PH mai ridicat”, spune Petru Friciu, şef pepiniera silvică Voivodeni, technician silvic.

Cât se câștigă dintr-un singur hectar?

Pentru ca afinele să se dezvolte corect, acestea trebuie să aibă un mediu cu un PH ridicat, susținut cu turbă și rumeguș. Ulterior, după ce afinele coapte sunt culese, acestea ajung pe piața internă, la magazinele din Reghin și Târgul Mureș și se vând cu prețuri între 15 și 20 de lei. Și, totuși, cât pot câștiga fermierii dintr-un hectar de afine de cultură? Un singur hectar poate aduce câștiguri și de peste 20.000 de euro, scrie cancan.ro.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

O chitară distrusă de Kurt Cobain, scoasă la licitație: care este suma cerută

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

O chitară distrusă de Kurt Cobain, scoasă la licitație: care este suma cerută

O chitară ruptă care i-a aparţinut lui Kurt Cobain este scoasă la licitația ”Icons & Idols: Rock ‘N’ Roll!, organizată de casa Julien’s Auction’s la New York, și ar putea fi adjudecată cu o sumă importantă, scrie Reuters.

Instrumentul muzical, lipit cu bandă adezivă, este considerat de unii experţi un fragment din istoria rock-and-rollului şi a fost estimat la o sumă cuprinsă între 200.000 şi 400.000 de dolari.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Chitara a fost sfărâmată în Williamsport, Pennsylvania, în 1989”, a spus directorul executiv al Julien’s Auctions, Martin Nolan.

De asemenea, o pereche de ochelari purtaţi de John Lennon ar putea fi adjudecată cu peste 80.000 de dolari.

„Îl identificai pe John Lennon ca purtând tipul de ochelari rotunzi de bunicuţă, aşa cum le spunea chiar el. Iar fotografia lor seamănă cu cea făcută de Ian McKellen pentru volumul ‘The Lives of John Lennon’, așa că ochelarii sunt însoţiţi de această carte”.

Licitația include peste 1.500 de loturi care cuprind obiecte ce le-au aparţinut unor artişti de seamă, precum Beyonce, Prince şi Carrie Underwood.

Martin Nolan a spus că începând cu perioada pandemiei a crescut numărul celor care doresc să intre în posesia unor obiecte simbolice.

„Oamenii îşi scot banii pe care îi aveau investiţi în obiecte intangibile sau chiar în proprietăţi imobiliare incluse în portofoliul de investiţii şi aleg să fie proprietarii a ceva cool, ceva la care să se poată raporta”, a mai spus el.

Licitaţia se va desfăşura live la Hard Rock Cafe din Times Square New York City şi online în perioada 11-13 noiembrie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea