Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Peste 500 de cugireni au donat bani pentru spital

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Peste 500 de cugireni au participat la spectacolul caritabil organizat de USL Cugir, cu scopul de a strânge fonduri pentru reabilitarea unor saloane ale Spitalului Orăşenesc Cugir. Evenimentul a avut loc vineri, la Casa de Cultură a oraşului Cugir, cu ocazia sărbătoririi Zilei Mondiale a Sănătăţii.
În deschiderea programului artistic, copreşedinţii USL, Adrian Teban şi Cornel Murg au precizat că acţiunea a reprezentat un apel la solidaritate cu unitatea medicală, care trebuie să beneficieze de o susţinere reală atât în rândul opiniei publice, cât şi la nivel administrativ şi politic.
Evenimentul s-a desfăşurat sub sloganul „Dau şi eu pentru spitalul meu!”, astfel că cei prezenţi au făcut donaţii în urna amplasată în foaierul Casei de Cultură. Copreşedintele USL Adrian Teban a declarat că suma colectată permite reabilitarea a două saloane din cadrul secţiei de Pediatrie. „Dorim să mulţumim tuturor cugirenilor care au răspuns apelului nostru şi au venit la spectacol din dorinţa de a sprijini spitalul. În mod deosebit mulţumim tinerilor şi profesorilor care au muncit şi au oferit un program artistic deosebit. Efortul comun al tuturor celor care au luat parte la eveniment, ca organizatori, ca participanţi sau ca spectatori a dus la strângerea sumei 6.672 lei. Zilele acestea vom contacta o firmă de construcţii, iar în termen de o lună, două saloane din cadrul Secţiei de Pediatrie vor fi pregătite să ofere cele mai bune condiţii copiilor care au nevoie de spitalizare. Pentru a asigura transparenţa întregii acţiuni vom realiza fotografii înainte şi după executarea lucrărilor, pe care le vom face publice”.
Tot pentru a fi asigurată transparenţa, de numărarea banilor s-a ocupat o comisie formată din 8 membri, din care au făcut parte şi doi reprezentanţi ai cetăţenilor, aleşi întâmplător la începutul spectacolului de către prezentatoare. Suma colectată a fost făcută publică prin citirea de către viceprimarul Rodica Florea a procesului verbal semnat de către toţi membrii comisiei, în timpul programului artistic.
Copreşedintele USL Adrian Teban consideră „că atitudinea celor peste 500 de cugireni care au luat parte le eveniment este mai importantă decât suma strânsă, întrucât demonstrează faptul că oamenii au înţeles cât de necesar este ca spitalul din localitate să beneficieze de susţinerea întregii comunităţi. „La spectacol au luat parte conducerile celor două partide, membrii şi simpatizanţii acestora, mai mulţi agenţi economici din oraş, medici, profesori, precum şi cetăţeni fără apartenenţă politică. Totodată, alături de cugireni a fost prezent vicepreşedintele PNL Alba, Simion Creţu, directorul ADR Centru şi secretarul general al PNL Alba, Dan Simedru. (N.I.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea