Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Peste 50 de șahiști, duminică, la Alba Iulia, la Openul Județului Alba la șah rapid

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Duminica 6 martie, Hotelul Transilvania va fi gazda Openului Judetului Alba la sah rapid, turneu organizat de Federatia Romana de Sah si CSU Alba Iulia, care precede Openul International al Romaniei, care va avea loc la Alba Iulia in perioada 16-23 martie.

hotel transilvania
Ritmul de joc este 15 minute de jucator pentru toata partida, urmand a se juca 7 runde in sistem elvetian. Validarea inscrierilor se face in intervalul orar 14.00-14.30, iar prima runda va incepe la orele 15. Arbitrii turneului sunt Marius Ceteras (Alba Iulia) si Alin Toma (Cluj-Napoca).

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

La turneul de duminica pot participa atat jucatori legitimati cu rating FIDE sub 2300, cat si jucatori nelegitimati, indiferent de varsta. Miza principala a turneului este calificarea in Openul International al Romaniei, primii trei clasati urmand a se alatura marilor maestri si maestrilor internationali in turneul vedeta al festivalului sahist organizat in luna martie la Alba Iulia. Tocmai de aceea prezenta jucatorilor cu rating FIDE peste 2300, care au drept de joc in Openul International al Romaniei, nu este permisa in Openul Judetului Alba la sah rapid, pentru a nu influenta lupta pentru calificare.

Pana vineri dimineata isi anuntasera participarea 52 de sahisti din judetele Alba, Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Hunedoara, Mehedinti, Mures, Sibiu si Timis, dar organizatorii se asteapta ca numarul participantilor sa creasca in zilele urmatoare. Taxa de participare este 50 lei pentru seniori, 40 lei pentru pensionari si 30 lei pentru juniori, iar jucatorii care se inscriu pana in data de 5 martie beneficiaza de o reducere de 10 lei la taxa de participare.

Fondul de premiere este de 2300 lei, din care primii 5 clasati din clasamentul general vor primi 500 lei, 400 lei, 300 lei, 200 lei, respectiv 100 lei, urmand a se acorda si 8 premii speciale in valoare de 100 lei pentru cei mai bine clasati jucatori la urmatoarele categorii: veterani peste 65 ani, veterani peste 50 ani, feminin, juniori sub 20 ani, copii sub 12 ani, copii sub 10 ani, copii sub 8 ani si copii sub 6 ani.

Partenerii evenimentelor sahiste organizate in luna martie la Alba Iulia sunt Hotel Transilvania, Consiliul Judetean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Muzeul National al Unirii Alba Iulia, Florea Grup, Ziarul Unirea, Fundatia Comunitară Alba, Scoala gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia, SC Oma Grup Instal SRL Alba Iulia, SC Iomir SRL Aiud, SC Energo Impex SRL Aiud, Vertical Graphic si Tao Media. (V.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament

Bogdan Ilea

Publicat

în

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament România este a 3-a țară cu cea mai mică speranță de viață din UE, doar două țări fiind mai slabe la acest capitol decât noi. La partea opusă a clasamentului se află țări precum Spania sau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea