Rămâi conectat

Actualitate

Peste 50 de deţinuţi din Penitenciarul Aiud au participat vineri la bursa locurilor de muncă

Dragoş Suciu

Publicat

în

Peste 50 de persoane private de libertate din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă din Aiud au participat vineri la o bursă a locurilor de muncă organizată în cadrul penitenciarului. Deţinuţii aflaţi atât în regim de detenţie deschis cât şi în regim închis au avut primul contact cu un angajator şi au putut afla despre ofertele de pe piaţa forţei de muncă. În prima parte a zilei a fost organizată o masă rotundă la care au participat reprezentanţi ai Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba şi angajatori, iar ulterior în cadrul bursei propriu-zise persoanele private de libertate au avut contact cu reprezentanţii firmelor. Deţinuţii au aflat despre oportunităţile de care pot beneficia după eliberarea din penitenciar astfel încât să se poată reintegra social dar şi familial, primul pas fiind întotdeauna găsirea unui loc de muncă.

Acţiunea a avut ca scop sensibilizarea potenţialilor angajatori şi a comunităţii referitor la situaţia persoanelor condamnate sau care au executat pedepse privative de libertate. De asemenea s-a urmărit stimularea participării persoanelor private de libertate la viaţa economică şi la viaţa în comunitate, atenuarea factorilor de risc ce conduc la marginalizarea şi excluderea socială a persoanelor aflate în detenţie sau care au executat pedepse privative de libertate, pregătirea persoanelor private de libertate în vederea susţinerii unui interviu de angajare, informarea asupra locurilor de muncă şi cerinţelor angajatorilor.

Persoanele private de libertate participă încă din penitenciar la o serie de cursuri de calificare, iar stagiile de practică sunt realizate în ateliere de lucru organizate la nivelul penitenciarului. În prezent, un număr semnificativ de persoane private de libertate din cadrul penitenciarului Aiud lucrează în comunitate, integrarea în muncă fiind unul dintre factorii principali care contribuie la reintegrarea socială a persoanelor condamnate.

Bursa locurilor de muncă desfăşurată la Penitenciarul Aiud a fost organizată în cadrul proiectului „Tranziţia spre libertate prin Centre Regionale de Incluziune Socială”. Până acum în cadrul acestui proiect au fost organizate două burse pentru persoanele private de libertate în Penitenciarul Aiud şi alte două în Penitenciarul din Târgu Mureş.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea