Peste 50 de curți și grădini din Alba, încă inundate după viitura de duminică: Autoritățile continuă intervențiile

Luni, 9 iulie, în  județul Alba au fost continuate acțiunile de intervenție pentru înlăturarea efectelor inundațiilor produse în data de 08 iulie 2018 în localitatea Șona.

-a intervenit pentru înlăturarea efectelor ploilor produse în data de 09.07.2018, astfel:

ELIT
Nr. crt.Unitate administrativ-teritorialăLocalitate/ Obiective

afectate

Forţele şi mijloacele

de intervenţie care au acţionat

1.     Comuna Șona

 

Localitatea Sînmiclăuș:

Curți inundate – 14;

Pivnițe inundate – 7;

SVSU Șona: 8 persoane cu 4 motopompe și un buldoexcavator
2.    Comuna JidveiLocalitatea Feisa:

Case inundate – 1;

Curți și grădini inundate – 41;

Podețe – 3;

Fântâni inundate – 29;

Străzi inundate – 0,5 km;

SVSU Jidvei: 15 persoane, 1 buldoexcavator, 1 tractor cu remorcă, 2 MPT;
Localitatea Jidvei:

Sala de sport inundată – 1;

Străzi inundate – 0,4 km;

Teren agricol inundate – 44 ha;

3.    Comuna Șugag

 

Localitatea Dobra:

Subsoluri inundate – 4;

Fântâni inundate – 1;

Drumuri județene inundate – 1 (DJ 106 E)- 2 km;

SVSU Dobra împreună cu personal din partea DJ: 10 persoane, 1 buldoexcavator, 1 autocamion, 1 autoturism

ISU Alba a intervenit în zonele afectate: 2 autospeciale grupă operativă, 2 autospeciale de intervenție, 1 autocamion, 2 motopompe transportabile, 2 motopompe remorcabile (NOVUS 2.000, NOVUS 10.000), 4 ofițeri, 17 subofițeri.

La misiunile de intervenție au participat și forțe ale IJJ Alba și IPJ Alba.

A fost convocată Grupa Operativă. La sediul Inspectoratului  pentru Situații de Urgență ”UNIREA” al județului Alba s-a menținut activat Comitetul Județean pentru Coordonarea și Conducerea Intervenției Alba, cu reprezentanți din cadrul Inspectoratului  pentru Situații de Urgență ”UNIREA” al județului Alba, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, Inspectoratul Județean de Jandarmi Alba și Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba.

Pe timpul desfășurării lucrărilor de degajare a aluviunilor depuse în urma precipitațiilor și a intervențiilor necesare pentru consolidarea părții carosabile, drumul județean DJ 106 E a fost închis.

Pentru verificarea situației din teren și coordonarea intervențiilor în teren, s-au deplasat prefectul județului Alba domnul Dănuț-Emil Hălălai și prim adjunctul inspectorului șef al ISU Alba domnul lt. col. Nicolae Negoiță.

De la Ministerul Energiei pentru coordonarea misiunilor specifice și luarea măsurilor ce se impun în localitățile Șona, Jidvei, Feisa și Dobra s-a deplasat o echipă condusă de d-l ministru Victor Negrescu.

În sprijinul Inspectoratului  pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu de la Inspectoratul  pentru Situații de Urgență ”UNIREA” al județului Alba au fost trimise 1 autocamion, 1 motopompă NOVUS 10.000 și 2 subofițeri.

SITUAŢIE CENTRALIZATOARE (TOTAL) cu efectele inundațiilor din data de 09 iulie 2018

Nr. crt.ObiectiveTotal
1.Judeţul Alba 
2.Localităţi din care3
Comune3
3.Locuinţe inundate1
4.Curţi și grădini inundate55
5.Subsoluri inundate11
6.Drumuri județene inundate (DJ 106 E)1 (2 km)
7.Străzi inundate(2) 0,9 km
8.Fântâni/surse de apă afectate (inundate)30

Având în vedere Avertizările meteorologice de Cod Portocaliu de precipitații însemnate cantitativ, descărcări electrice, vânt și grindină și hidrologice de Cod Galben pe afluenții râurilor Mureș și Arieș, de creșteri de debite și depășiri ale cotelor de atenție, recomandăm cetățenilor să respecte indicațiile autorităților și să se intereseze din timp asupra stării vremii și a drumurilor pe care urmează să se deplaseze.

De asemenea, recomandăm populației să asigure scurgerea apelor pluviale prin curățarea șanțurilor și a rigolelor, iar pe timpul manifestării fenomenelor să limiteze activitățile în aer liber.

Totodată, avertizăm cetățenii ca în cazul producerii viiturilor, să nu se deplaseze prin curenții de apă și să se adăpostească în zone înalte și sigure.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU și a Platformei Naționale de Pregătire pentru Situații de Urgență „Fiipregatit.ro”.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...