Rămâi conectat

Actualitate

Peste 400 de medalii la concursul judeţean de majorete şi gimnastică aerobică

Publicat

în

    La Şcoala „Mihai Eminescu” Alba Iulia a avut loc o nouă ediţie a concursului judeţean de majorete şi gimnastică aerobică, organizat de Filiala Alba a Academiei Olimpice Române, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Alba Iulia, al Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Alba şi al Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga” Alba Iulia. Şi în acest an sufletul acestei manifestări sportive au fost prof. Vasile Grozav, ajutat de prof. Mihai Negrescu şi prof. Petru Wainberg de la Catedra de educaţie fizică şi sport. La competiţie au luat parte 24 de formaţii de majorete şi gimnastică aerobică de la şcoli din Alba Iulia, Bărăbanţ, Sebeş şi Blaj, cu un total de peste 420 de concurenţi, însoţiţi de instructori şi cadre didactice. Concursul s-a desfăşurat pe categorii de vârstă: preşcolari (cea mai mică dintre concurente a avut în jur de 2 ani!!!), învăţământ primar, gimnazial şi liceal, separat pentru majorete şi gimnastică aerobică. Debutul a avut loc în sala de sport cu prestaţiile celor mai mici dintre majorete, dar apoi, din cauza căldurii, întreaga competiţie s-a mutat pe terenul sintetic din curtea şcolii. Prin evoluţia lor fermecătoare, frumoasele majorete au demonstrat că în şcoală nu sunt importante doar matematica, limba română, fizica, istoria, chimia, geografia sau alte discipline, ci şi sportul, mişcarea în general, întrecerea fiind practic o pledoarie pentru exerciţiul fizic de masă. Dovada vie o reprezintă faptul că unele echipe au sărit în sus de bucurie când au aflat că au ocupat locul… 4.
La final, în prezenţa vicepreşedintelui AOR Alba, Ioan Bâscă (CJ Alba), şi a sutelor de părinţi şi bunici ai copiilor, au fost decernate următoarele premii: MAJORETE: *ciclul primar: 1. Spirit Liber – Şcoala de Dans „Chirilă”, 2. Şcoala „Toma Cocişiu” Blaj, 3. Apulum Dance, 4. Dance to Sunrise şi Şcoala „Vasile Goldiş” 5. Şcoala „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia, 6. Spirit Liber jr. *ciclul gimnazial: 1. Gimnstar Blaj, 2. Şcoala „Toma Cocişiu” Blaj şi Apulum Dance, 3. Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş, 4. Şcoala nr. 2 Sebeş şi Şcoala „Vasile Goldiş”, 5. Şcoala Bărăbanţ, *ciclul liceal (din păcate a concurat o singură echipă): Colegiul Militar „Mihai Viteazul”; GIMNASTICĂ AEROBICĂ: *învăţământ preşcolar: Şcoala de Dans Rotar, *învăţământ primar: Spirit Liber, *învăţământ gimnazial: Apulum Dance. Instructorii au primit cărţi şi diplome, iar toţi concurenţii au fost premiaţi cu medalii strălucitoare şi diplome. Bravo concurenţilor, felicitări organizatorilor!

Robert GHERGU

Publicitate

Actualitate

BILANȚ PARȚIAL| 15.410 de cazuri noi de COVID-19 și 357 de decese, raportate în ultimele 24 de ore

Publicat

în

BILANȚ PARȚIAL| 15.410 de cazuri noi de COVID-19 și 357 de decese, raportate în ultimele 24 de ore

Vineri, 22 octombrie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității un prim bilanț pe scurt al pandemiei de COVID-19 în România

357 de decese și 15.410 cazuri noi de COVID au fost raportate în ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică.

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 22 octombrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 15.410 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 357 decese dintre care 1 anterior. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.”, a anunțat GCS.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Actualitate

OMS: Pandemia va continua și în 2022, deoarece ţările defavorizate nu primesc vaccinurile de care au nevoie

Publicat

în

OMS: Pandemia va continua și în 2022, deoarece ţările defavorizate nu primesc vaccinurile de care au nevoie

Pandemia de Covid va continua şi în 2022, deoarece ţările defavorizate nu primesc vaccinurile de care au nevoie, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Specialiştii au estimat extinderea cu încă un an a pandemiei deoarece nu toate ţările au ajuns la un număr suficient de mare al persoanelor vaccinate pentru a putea ţine sub control virusul. Mai puţin de 5% din populaţia Africii a fost vaccinată, comparativ cu 40% pe majoritatea celorlalte continente, relatează BBC.

Au fost livrate peste 10 milioane de vaccinuri în ţările africane care au făcut solicitări, din totalul promis de o sută. Marea majoritate a vaccinurilor anti Covid au fost distribuite şi utilizate în ţările cu venituri mari sau medii. Africa reprezintă doar 2,6% din dozele administrate la nivel global. Oficialii OMS fac apel către ţările dezvoltate să renunţe la locul lor pe lista de priorităţi a companiilor farmaceutice care distribuie vaccinul pentru a putea echilibra situaţia la nivel global.

Electrica Furnizare Discount

„Pot să vă spun că nu suntem pe drumul cel bun. Trebuie, într-adevăr, să grăbim ritmul vaccinări şi ştiţi de ce? Această pandemie va dura mai mult decât este necesar, din cauza lipsei posibilităţilor de imunizare a ţărilor în curs de dezvoltare şi nu numai”, a declarat Dr. Bruce Aylward, cercetător şi lider în cadrul OMS.

Citește mai mult

Actualitate

Salariul minim va fi MAJORAT, iar punctul de pensie, MĂRIT, începând cu anul 2022. Cu cât vor rămâne românii „în mână” și cât va crește pensia

Publicat

în

Salariul minim va fi MAJORAT, iar punctul de pensie, MĂRIT, începând cu anul 2022. Cu cât vor rămâne românii „în mână” și cât va crește pensia

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat luni, la Palatul Victoria, la finalul ședinței de Guvern, că s-a adoptat majorarea salariului minim.

Astfel, din 2022 „ca valoare bruta, salariul minim in plata va ajunge la 2.550 de lei pe luna in 2022”. „Este o crestere cu 10% in valoare neta”, a adăugat ministrul. Un angajat va primi în mână minim 1.524 de lei, cu peste 130 de lei mai mult decât în prezent.

„Este o majorare cu aproximatix 130 de lei net, impactul va fi asupra a 1.160.000 de oameni”, a declarat ministrul Muncii Raluca Turcan.

Electrica Furnizare Discount

În prezent, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată este 2.300 lei lunar. Acest lucru înseamnă că un salariat câștiga „în mână” 1.386 de lei.

De asemenea, Dan Vîlceanu, ministrul Finanțelor, a anunțat, luni, 4 octombrie, într-un interviu pentru Antena 3, cu cât ar putea creșterea punctul de pensie de la 1 ianuarie 2022.

Întrebat dacă punctul de pensie ar putea ajunge în acest an la 1.875 de lei, ministrul Finanțelor a precizat că ”deocamdată nu ne putem permite”:

„E complicat. Avem o traiectorie convenită cu Comisia Europeană în legătură cu deficitul bugetar. Dacă ne facem probleme din punct de vedere al deficitului bugetar, atunci problemele o să fie și mai mari pentru că, de fapt, deficitul bugetar înseamnă că împrumuți tot mai mulți bani pentru a acoperi costul pe care îl avem cu pensiile.

Din punctul meu de vedere trebuie găsit un echilibru și vă dați seama că politic discutând îți dorești să crești pensiile cât mai mult pentru că asta înseamnă inclusiv un câștig electoral, dar este și o responsabilitate să le poți plăti.

Ne dorim ca aceea lege (n.r. Legea Pensiilor) să ajungă să fie respectată cât mai repede posibil, dar asta înseamnă și să ai banii respectivi. Deocamdată nu ne putem permite o asemenea creștere.”, a declarat Dan Vîlceanu.

Ministrul Finanțelor spune care sunt variantele luate în considerare pentru creșterea punctului de pensie și cu cât s-ar putea mări:

„Indexarea cu rata inflației și cu jumătate din salariul mediu brut pe economie. Ca procent, dacă luăm în considerare inflația din 2019, poate 6-7%, de la 1 ianuarie.”

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare