Rămâi conectat

Politică Administrație

Peste 4 milioane de lei pentru deszăpezirea drumurilor județene din Alba in perioada de iarna 2015-2016

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul judetean Alba, in calitate de administrator al drumurilor judetene, in vederea asigurarii unei viabilitati corespunzatoare a drumurilor in perioada de iarna, a intocmit Planul operativ de acţiune privind prevenirea si combaterea inzapezirii drumurilor judetene in perioada de iarna 2015-2016 si a incheiat contracte de prestari servicii de intretinere curenta pet imp de iarna a drumurilor judetene.

 

In urma procedurii de achizitie publica —licitatie deschisa- pentru atribuirea Acordului cadru de servicii privind „întreţinerea curenta pet imp de iarna a drumurilor judetene din judetul Alba in perioada 2015-2017” au fost incheiate urmatoarele:

-Acord cadru de servicii nr.22544/5853/27.11.2015, pe Lot 1: zona Alba Iulia – Aiud- Blaj- Sebes (zona de ses), L=897,76 km si Contractul subsecvent de servicii nr.22546/5855/27.11.2015, avand ca obiect „Intretinerea curenta pet imp de iarna a drumurilor judetene din judetul Alba in perioada 2015-2016” ; pretul contractului este de 3.275.639,83 lei (inclusiv TVA); prestatorul serviciilor este societatea Drumuri si Poduri Locale Alba S.A.;

-Acord cadru de servicii nr.22545/5854/27.11.2015, pe Lot 2: zona Campeni (zona de munte) , L=157,36 km si Contractul subsecvent de servicii nr.22547/5856/27.11.2015, avand ca obiect „Intretinerea curenta pet imp de iarna a drumurilor judetene din judetul Alba in perioada 2015-2016” ; pretul contractului este de 1.044.305,63 lei (inclusiv TVA); prestatorul serviciilor este societatea Drumuri si Poduri Locale Alba S.A.

 

Activitatea privind protectia drumurilor publice pe timp de iarna, conform „Normativ privind prevenirea si combaterea inzapezirii drumurilor publice”, indicativ AND 525-2013, presupune realizarea urmatoarelor activitati:

  • Pregatirea drumurilor pentru sezonul de iarna si la iesirea din iarna;
  • Aprovizionarea cu materiale pentru combaterea ghetii si poleiului;
  • Deszapeziri manuale si mecanice efective;
  • Informari privind starea drumurilor (inclusiv a participantilor la trafic).
  1. Pregatirea drumurilor pentru sezonul de iarna si la iesirea din iarna

Aceasta activitate presupune reparaţii ale imbracamintii asfaltice, impermeabilizarea partii carosabile, plombarea cu piatra sparta a drumurilor impietruite, asigurarea scurgerii apelor, curatirea santurilor cu autogrederul, inlaturarea obstacolelor ce ar putea provoca inzapezirea drumurilor pentru cei 1.055,467 km, aflati in administrarea Consiliului judetean Alba.

 

  1. Aprovizionarea cu materiale pentru combaterea lunecusului

Consta in asigurarea etapizata in trimestrul IV a anului 2015 a cantitatilor necesare de produse chimice (clorura de sodiu) si materiale granulare (nisip) in vederea combaterii ghetii si poleiului; cantitatea totala de material antiderapant pentru iarna 2015-2016, este de 16.198,0 to nisip , 1.003,0 to sare si 106 to carburanţi.

  1. Deszapeziri manuale si mecanice

Prevenirea inzapezirii drumurilor se realizeaza prin patrulare cu utilaje, actiune ce se desfasoara in timpul ninsorilor linistite, viscole slabe (taria vantului sub 30 km/h). Utilajele folosite pe drumurile judetene sunt de regula utilaje echipate cu lama(autogredere), greder semipurtat) sau autovehicule-autobasculante la care s-a montat lama metalica, dotata cu cutit cu protectie din cauciuc.

Deszapezirea manuala consta in degajarea manuala a zapezii de pe trotuarele podurilor, camerelor de cadere la podete, in punctele greu accesibile, rampe, curbe, etc.

  1. Informari privind starea drumurilor (inclusiv a participantilor la trafic).

Informarea privind starea drumurilor consta in transmiterea informatiilor ce privesc

producerea fenomenelor meteorologice ce se pot produc intr-un interval de timp de 24 de ore, respectiv: depuneri solide (chiciura), polei, zapada, intensificări de vant, viscol, transport de zapada cu forme de troiene, catre bazele de deszapezire in timp operativ in vederea pregatirii si actiunii pentru combaterea inzapezirii drumurilor sau a poleiului. In scopul conducerii si coordonarii actiunilor de prevenire si combatere a lunecusului si inzapezirii pe drumurile judetene in perioada de iarna 2015-2016, se constituie Comandamentul de iarna la nivelul Consiliului judetean Alba. Activitatea de informare operativa se face de la nivelul bazelor de deszapezire la centrele zonale si de aici la beneficiarul activitatii de deszapezire, respectiv Consiliul Judetean Alba- Directia Tehnica.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea