Peste 38% dintre români sunt expuşi sărăciei şi riscului de excluziune socială
Peste 38% din români sunt expuşi sărăciei şi totodată riscului de excluziune socială. Cifra este una alarmantă dacă avem în vedere faptul că depăşeşte cu mult media europeană, mai exact cu 15%. Datele au fost publicate în urma unei analize efectuate de Eurostat.
Potrivit biroului de Statistică al Comisiei Europene, România se clasează în topul celor mai sărace ţări ale Uniunii Europene. Mai precis, 38,8% din populația țării este expusă riscului de sărăcie și excluziune socială, înaintea Bulgariei, unde procentul a ajuns la 40,4%.
Comparativ cu 2010, însă, când 41,1% dintre români erau expuși riscului de sărăcie și excluziune socială, în 2016 ponderea acestora a scăzut cu 2,7%.
La nivelul Uniunii Europene, Olanda are doar 16,7%, urmată la scurtă distanţă de Suedia şi Danemarca cu 16,8% din populația țării, Austria cu 18%, Franţa cu 18,2% şi Germania cu 19,2%.
În perioada 2000-2009, venitul disponibil al gospodăriilor populației a crescut cu 16%. Criza financiară a făcut ca acesta să scadă cu aproximativ 3% între 2009 și 2013, iar ulterior, să crească cu 5% în perioada 2013-2016.
Venitul disponibil al gospodăriei a înregistrat per total o creştere de aproximativ 18% între 2000 și 2016, ceea ce, potrivit Eurostat, înseamnă o rată medie de creștere de 1% pe an.
Sursa: b1.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
7 mai 1986: Steaua București a câștigat Cupa Campionilor Europeni la fotbal. ”Eroul de la Sevilla”, Helmuth Duckadam a apărat patru lovituri de departajare
7 mai 1986: Steaua București a câștigat Cupa Campionilor Europeni la fotbal. ”Eroul de la Sevilla”, Helmuth Duckadam a apărat patru lovituri de departajare! Echipa de fotbal Steaua București câștiga, la 7 mai 1986, Cupa Campionilor Europeni la fotbal, aflată atunci la a 31-a ediție, pe stadionul ”Ramon Sanchez Pizjuan” din Sevilla, Spania, după ce […]
6 mai 1849: A început bătălia de la Abrud între trupele maghiare și moții din Munții Apuseni, conduși de Avram Iancu
6 mai 1849: A început bătălia de la Abrud între trupele maghiare și moții din Munții Apuseni, conduși de Avram Iancu Bătălia de la Abrud a început la data de 6 mai 1849, bătălie în care trupele maghiare conduse de maiorul Hatvani sunt înfrânte de către moții conduși de Avram Iancu. La această confruntare s-a […]
Cum se dădea examenul auto în timpul comunismului: Era extrem de greu și consta în mult mai multe probe decât astăzi
Cum se dădea examenul auto în timpul comunismului: Era extrem de greu și consta în mult mai multe probe decât astăzi Mulți șoferi cu experiență și care au dat examenele pentru obținerea permisului de conducere înainte de 1989 își aduc și azi aminte cum erau atunci aceste examene. Deși azi pare istorie examenul era unul […]