// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Peste 330 de autovehicule de transport persoane și marfă, verificate de polițiștii din Alba: Neregulile, sancționate cu amenzi de peste 28.000 de lei

Poliţiştii rutieri din judeţul Alba au verificat 100 de autovehicule destinate transportului public de persoane şi 232 de autovehicule de transport marfă, iar pentru abateri constatate au aplicat 150 de amenzi, în valoare de peste 28.000 lei. 

Activitatea de control s-a desfăşurat, pe parcursul a 7 zile, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

În perioada 23 – 29 iulie 2018, poliţiştii rutieri din judeţul Alba au acţionat pentru reducerea accidentelor produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.

Pe parcursul celor 7 zile, poliţiştii au constatat 150 de abateri contravenționale de la normele legale, acestea fiind sancţionate cu amenzi în valoare totală de 28.760 lei.

Astfel, au fost verificate 232 de autovehicule de transport marfă şi au fost sancţionaţi 117 de conducători de asemenea vehicule, din care 45 pentru viteză excesivă, 32 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă, 10 pentru lipsa documentelor, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind transporturile rutiere şi circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea, poliţiştii au verificat 100 de autovehicule destinate transportului public de persoane, iar pentru nereguli constatate 33 dintre şoferii acestora au fost sancţionaţi contravenţional, din care 8 pentru depăşirea vitezei regulamentare de deplasare, 14 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, unul pentru lipsa documentelor, iar  restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419