Peste 30% din companiile active din domeniul îmbrăcămintei și încălțămintei au probleme cu plata datoriilor

Peste 30% din companiile active din domeniul îmbrăcămintei, încălțămintei și a accesoriilor întârzie plata datoriilor pe termen scurt cu peste 360 de zile. Alte 28% dintre companii își plătesc datoriile în intervale cuprinse între 3 luni și 1 an și doar 40% dintre companiile din acest domeniu au capacitatea de a-și plăti datoriile în intervale mai scurte de 90 de zile, arată un studiu realizat de către Creditinfo România.

În concluzie, în domeniul producției din categoria îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii, doar 2 din 5 clienți au capacitatea de a și plăti furnizorii la termen.

ELIT

Situația este cu atât mai interesantă cu cât nu mai puțin de 40% dintre companiile din acest domeniu au un risc ridicat de intrare în insolvență. Practic, pe lângă riscul ca o datorie să fie achitată într-un interval mai mare de 360 de zile, există riscul ca aceasta să mai poată fi recuperată doar ca urmare a unui proces de insolvență.

Din totalul companiilor care activează în acest domeniu doar 9% se pot considera stabile și solvabile. Peste 2.300 de bihoreni și 1.200 de covăsneni și-au pierdut locul de muncă Peste 4% din persoanele angajate în mediul privat din România activează în domeniul produselor de îmbrăcat, încălțat și al accesoriilor legate de acestea.

Mihail David - 2020

Chiar dacă numărul companiilor active a crescut în anul 2016, domeniul analizat a pierdut peste 9.000 de angajați.

„Din păcate domeniul îmbrăcămintei, încăltămintei și a accesoriilor este foarte căutat în România din cauza forței de muncă încă ieftine la nivelul U.E. Migrarea forței de muncă către țările vest europene, în căutarea de venituri mai consistente dar și orice amânare a dezvoltării infrastructurii rutiere din România pune investitorul în fața unei decizii: continui aici sau reloc infrastructura către o zonă mai fezabilă”, este părerea lui Aurimas Kacinskas, CEO Creditinfo România.

Din totalul companiilor care activează în acest domeniu doar 9% se pot considera stabile și solvabile.

Sursa: profit.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...