Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Peste 2.400 de echipamente de protecţie distribuite în Alba personalului medical şi echipajelor operative aflate în teren. 59.100 măşti chirurgicale pentru Alba, donate de eMAG

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noi echipamente de protecţie, combinezoane şi măşti chirurgicale, sunt distribuite la nivel judeţean către personalul medical şi echipajele operative aflate în teren, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, în urma achiziţiei combinezoanelor de protecţie de către de statul român, prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, au fost alocate pentru judeţul Alba 2.410 bucăţi:

250 buc. pentru Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean Alba;
30 buc. pentru Direcţia de Sănătate Publică Alba;
2.100 buc. pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia;
10 buc. pentru Centrul de Transfuzii Alba Iulia;
20 buc. pentru Spitalul Municipal Blaj.

Totodată, SC Dante International SA (eMAG) a donat către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență un număr de 4.150.000 de măști chirurgicale cu trei pliuri. Acestea au fost repartizate prin Ordinul nr. 74549 din 06.04.2020, emis de către Comandantul Acţiunii dr. Raed Arafat – Secretar de Stat, Şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, către structurile MAI, medicii de familie şi personalul din centrele de îngrijire.

Pentru judeţul nostru au fost alocate un număr de 59.100 măşti, distribuite astfel:

5.000 buc. pentru Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean Alba;

11.000 buc. pentru Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, care vor fi distribuite la structurile din subordine, în funcţie de necesităţi;

3.000 buc. pentru Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba;

20.100 buc. pentru medicii de familie – distribuite prin intermediul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Alba;

20.000 buc. pentru centrele de îngrijire ale persoanelor vârstnice şi pentru bolnavii cronici – distribuite prin intermediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba.

Pe lângă acestea, prin ordinul anterior menţionat sunt distribuite măşti şi către reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Finanţelor Publice – ANAF.
Prefectul judeţului Alba, dl. Nicolae Albu, mulţumeşte celor implicaţi în lupta cu virusul SARS-CoV-2. Vă suntem cu toţii recunoscători pentru munca depusă!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea