Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Peste 2.400 de echipamente de protecţie distribuite în Alba personalului medical şi echipajelor operative aflate în teren. 59.100 măşti chirurgicale pentru Alba, donate de eMAG

Publicat

în

Noi echipamente de protecţie, combinezoane şi măşti chirurgicale, sunt distribuite la nivel judeţean către personalul medical şi echipajele operative aflate în teren, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, în urma achiziţiei combinezoanelor de protecţie de către de statul român, prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, au fost alocate pentru judeţul Alba 2.410 bucăţi:

250 buc. pentru Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean Alba;
30 buc. pentru Direcţia de Sănătate Publică Alba;
2.100 buc. pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia;
10 buc. pentru Centrul de Transfuzii Alba Iulia;
20 buc. pentru Spitalul Municipal Blaj.

Electrica Furnizare Discount

Totodată, SC Dante International SA (eMAG) a donat către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență un număr de 4.150.000 de măști chirurgicale cu trei pliuri. Acestea au fost repartizate prin Ordinul nr. 74549 din 06.04.2020, emis de către Comandantul Acţiunii dr. Raed Arafat – Secretar de Stat, Şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, către structurile MAI, medicii de familie şi personalul din centrele de îngrijire.

Pentru judeţul nostru au fost alocate un număr de 59.100 măşti, distribuite astfel:

5.000 buc. pentru Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean Alba;

11.000 buc. pentru Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, care vor fi distribuite la structurile din subordine, în funcţie de necesităţi;

3.000 buc. pentru Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba;

20.100 buc. pentru medicii de familie – distribuite prin intermediul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Alba;

20.000 buc. pentru centrele de îngrijire ale persoanelor vârstnice şi pentru bolnavii cronici – distribuite prin intermediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba.

Pe lângă acestea, prin ordinul anterior menţionat sunt distribuite măşti şi către reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Finanţelor Publice – ANAF.
Prefectul judeţului Alba, dl. Nicolae Albu, mulţumeşte celor implicaţi în lupta cu virusul SARS-CoV-2. Vă suntem cu toţii recunoscători pentru munca depusă!

Publicitate

Curier Județean

ASTĂZI: Se deschide patinoarul din Aiud: Certificatul verde NU este obligatoriu, doar masca de protecție. PROGRAM

Publicat

în

ASTĂZI: Se deschide patinoarul din Aiud: Certificatul verde NU este obligatoriu, doar masca de protecție. PROGRAM

Aiudenii se vor putea bucura, de sezonul de iarnă, luni, 6 decembrie, urmând să fie deschis patinoarul, spre bucuria celor mici, dar și a părinților care îi însoțesc.

Patinoarul va fi amplasat în locul deja obișnuit din Piața Dr. Constantin Hagea. Funcționarea acestuia se face în condițiile impuse de situația epidemiologică. Este permis accesul a maximum 75 persoane deodată, iar purtarea măștii este obligatorie.

Va funcționa în perioada 6 decembrie 2021 – 29 ianuarie 2022 și va fi disponibil zilnic, între orele 12:00 – 22:00, cu excepția zilelor de 25 decembrie 2021 și 1 ianuarie 2022 când patinoarul este închis, iar în zilele de 24 și 31 decembrie 2021 patinoarul este disponibil doar între orele 12:00 – 16:00.

Electrica Furnizare Discount

Taxă intrare – 5 lei / persoană/ intrare
Taxă închiriere patine – 5 lei / pereche / intrare

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Sebeșul este pregătit pentru Sărbătorile de Iarnă. „Straiele” Crăciunului oferă o atmosferă de basm în Parcul Tineretului

Publicat

în

Sebeșul este pregătit pentru Sărbătorile de Iarnă. „Straiele” Crăciunului oferă o atmosferă de basm în Parcul Tineretului

Municipiul Sebeș a intrat în atmosfera Sărbătorilor de Iarnă. Mii de luminițe colorate, care împodobesc Parcul Tineretului, cu ocazia Crăciunului, s-au aprins feeric, luni seara, cu o zi înaintea sărbătoririi Zilei Naționale a României.

Citește și: Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului

Anul acesta, din cauza pandemiei și a restricțiilor nu va fi organizat un Târg de Crăciun propriu zis, însă locuitorii din Sebeș se pot bucura de atmosfera de poveste și de patinoarul artificial.

Electrica Furnizare Discount

Patinoarul artificial situat în Parcul Tineretului din Sebeș este deja funcțional așteptându-i pe cei mai mici cetățeni ai orașului să se bucure de acest frumos sport de iarnă.

Citește și: Povestea sau legenda lui Moș Crăciun

Programul de funcționare:

Luni – duminică: 12:00-20:30

Ultima intrare: ora 19:30

Accesul pe patinoar se face pe serii a câte o oră fiecare:

Seria 1 – orele 12.00 – 13.00

Seria a 2-a: orele 13.30 – 14.30

Seria a 3-a: orele 15.00 – 16.00

Seria a 4-a: orele 16.30 – 17.30

Seria a 5-a: orele 18.00 – 19.00

Seria a 6-a: orele 19.30 – 20.30

Citește și: MESAJE de Mos CRACIUN hazlii. Idei de SMS-uri, URĂRI şi FELICITĂRI amuzante pe care le puteți trimite celor dragi

Intrarea pe patinoar este gratuită pentru deţinătorii de patine.

Patinoarul va funcționa până la data de 1 februarie 2022.

Foto: Facebook – Florin Muntean

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO VIDEO| Gala Premiilor Bibliotecii 2021, la Abrud: Premii și distincții, la cea de-a treia ediție. Concert extraordinar Remus Von Henning

Publicat

în

Gala Premiilor Bibliotecii 2021, la Abrud: Premii și distincții, la cea de-a treia ediție. Concert extraordinar Remus Von Henning

Duminică, 5 decembrie, de la ora 14:00, a avut loc, la Biserica Reformată din Abrud, Gala Premiilor Bibliotecii, ediția a treia, organizată de către Consiliul Județean Alba, Primăria Orașului Abrud și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga”.

În cadrul galei au fost acordate premii și diplome tuturor celor care s-au implicat în desfășurarea proiectelor culturale derulate în anul 2021, și anume: unități administrative teritoriale, ONG-uri, instituții publice, instituții de cultură, unități de învățământ, mass-media, voluntari și colaboratori ai bibliotecii, scriitori, biblioteci publice din județul Alba.

Electrica Furnizare Discount

Evenimentul s-a încheiat cu prezentarea publicațiilor realizate de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și cu un recital extraordinar de orgă susținut de maestrul Remus Von Henning, din Sibiu.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare