Rămâi conectat

Actualitate

Peste 150 de percheziții efectuate de polițiștii români specializați în investigarea criminalității economice, în două săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În ultimele două săptămâni, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din cadrul Poliției Române au efectuat 151 de percheziții și au pus în aplicare 23 de mandate de aducere.

perchezitiiÎn perioada 9 — 16 iunie a.c., sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii au efectuat 151 de percheziții domiciliare și au pus în aplicare 23 de mandate de aducere, în cadrul unor dosare penale ce vizează infracțiuni economice.

În cadrul dosarelor penale instrumentate, au fost dispuse măsuri privative de libertate față de 8 persoane, 6 dintre acestea fiind reținute, iar 2 puse sub control judiciar.

De asemenea, au fost instituite măsuri asiguratorii ori au fost indisponibilizați 300 de metri cubi de lemn, 315.200 de țigarete, 261 de kilograme de legume, 187 de ghivece de flori, 190 de litri de alcool, 172.500 de lei, precum și diferite articole de îmbrăcăminte și încălțăminte.

Totodată, au fost aplicate 63 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 146.200 de lei și au fost confiscate bunuri în valoare de peste 125.000 de lei.

* * *

În urma a două acțiuni operative efectuate de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice împreună cu polițiștii din Giurgiu, au fost indisponibilziate aproape 220.000 de țigarete fără timbru fiscal românesc, două autoturisme, precum și aproape 7.000 de lei.

La data de 13 iunie a.c., polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice împreună cu cei ai Serviciului de Investigarea Criminalității Economice Giurgiu, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, au depistat în flagrant delict, în București, un bărbat, de 45 ani și o femeie, de 38 ani, ambii din București, care transportau cu o autoutilitară și un autoturism 184.000 de țigarete ce nu aveau aplicat timbru fiscal românesc.

De asemenea, tot ieri, polițiștii au depistat, în București, o altă femeie, de 28 ani, din județul Dâmbovița, care transporta cu un autoturism alte 33.760 de țigarete ce nu aveau aplicat timbru fiscal românesc, pe care le achiziționase de la primele două persoane.

Polițiștii i-au reținut pe cei trei urmând ca aceștia să fie prezentați instanței competente cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunii de deținerea, transportul, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.

Totodată, s-a luat măsura indisponibilizări țigaretelor, autoturismelor, precum și a 6.949 de lei, bani descoperiți asupra uneia dintre persoane.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Capitalei și al Serviciului de Acțiuni Speciale Giurgiu.

În urma a 52 de percheziții efectuate în județele Botoșani și Iași, la persoane bănuite de trafic cu țigarete de contrabandă, polițiștii au constatat 25 de infracțiuni prevăzute de Codul Vamal al României și au ridicat aproape 100.000.

La data de 14 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice — I.P.J. Botoșani au pus în executare 52 de mandate de percheziție domiciliară, dintre care 48 pe raza județului Botoșani și 4 pe raza județului Iași.

Acțiunea a vizat persoane bănuite de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia,

În urma perchezițiilor, au fost constatate 25 de infracțiuni prevăzute de Legea nr. 86/2006 — Codul Vamal al României, fiind ridicate, în vederea confiscării, 97.440 de țigarete (4.872 de pachete), în valoare de aproximativ 58.500 de lei, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova, Ucraina și Duty Free.

Persoanele în cauză nu dețineau documente legale de proveniență și cunoșteau că țigările provin din contrabandă, pachetele de țigări având aplicate timbre de accize specifice țărilor de origine.

Totodată , au fost ridicate diferite înscrisuri cu valoare probatorie în cauză.

Trei persoane au fost conduse la audieri, urmând a fi dispuse măsuri legale.

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul polițiștilor din Iași, a jandarmilor și a polițiștilor de frontieră din Botoșani.

Sursa: IGPR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea