Peste 115 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, în urma rectificării bugetare

În urma rectificării bugetare, Secretariatul General al Guvernului va fi primi 115,5 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor.

Eugen Teodorovici, ministrul finanțelor, susține că „este normal, logic, de bun simț și legal” să fie alocați bani pentru catedrală, pentru ca în luna noiembrie să aibă loc prima slujbă. Același ministru susținea în luna iulie 2017 că biserica ar trebui impozitată și cerea reprezentanţilor BOR să ajungă în secolul 21.

„Eu cred că este normal, logic, de bun simț și legal ca pentru un contract aflat în derulare care are nevoie de plăți și pentru a respecta ceea ce s-a angajat cu partea de constructori și pentru un obiectiv atât de important pentru întreaga noastră țară această Catedrală, să alocăm bani pentru ca în luna noiembrie să fie prima slujbă, cum s-a promis de către Patriarhie, a acestui nou lăcaș de cult, într-un an Centenar și așa mai departe. Este o abordare logică corectă. Și în 2015 când era ministru de finanțe, la rectificarea din vară am alocat o sumă de 25 de milioane lei pentru lăcașul de cult Catedrala Neamului”, a declarat marți Eugen Teodorovici.

Sursa: economica.net

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...