Rămâi conectat

Actualitate

Peste 100 de şoferi amendaţi pentru viteză excesivă, pe autostrăzi. Recordul săptămânii, 217 km/h

Ziarul Unirea

Publicat

în

Polițiștii Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale a Poliției Române au depistat, săptămâna trecută, 101 persoane care rulau cu viteze de peste 180 km/h, 3 ce conduceau sub influența alcoolului și una care se afla la volan sub influența drogurilor.

Un bărbat care nu avea dreptul de a conduce a fost oprit, pe A2, în timp ce conducea sub influența băuturilor alcoolice o autoutilitară furată.

În perioada 6 – 12 august a.c., poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliției Române au acționat pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței rutiere.

În această perioadă, polițiștii au depistat 101 șoferi, care au depășit limita legală de viteză pe autostrăzi cu mai mult de 50 km/h. În 14 cazuri, șoferii au fost opriți după ce au circulat cu viteze peste 200 km/h.

Cea mai mare viteză a fost înregistrată la data de 12 august, în jurul orei  15:30, când polițiștii au depistat un bărbat care conducea un autoturism, pe autostrada A3 București- Brașov, cu viteza de 217 km/h. Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amenda de 1.305 lei, iar polițiștii i-au suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

Toți șoferii care au condus cu viteză excesivă au fost sancționați contravențional, cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei, iar, ca măsură complementară, le-au fost reținute permisele de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, pentru 90 de zile.

La data de 12 august 2018, ora 02:43, polițiștii de la autostrăzi au oprit un bărbat, care conducea o autoutilitară făra a poseda permis de conducere pentru nicio categorie și având o alcoolemie de 1,13 mg/l, pe autostrada A2, la km. 88, sensul de mers către București. De asemenea, din cercetări a rezultat că autoutilitara ar fi fost furată din municipiul Constanța, în scop de folosință, din garajul unei societăți comerciale, în noaptea de 11 spre 12 august. În cauză a fost întocmit dosar penal.

De asemenea, pe numele unui șofer a fost întocmit dosar penal după ce a fost depistat conducând cu 0,44 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, fiind aplicată o sancțiune contravențională unei persoane care a condus cu 0,37 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Totodată, la data de  8 august, ora 23:42, polițiștii Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale  au depistat, pe autostrada A1 București – Râmnicu Vâlcea, la km. 49, un bărbat, de 29 de ani, din Dâmbovița, în timp ce conducea sub influența substanțelor stupefiante, respectiv cannabis. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea