Peste 100.000 de datornici, monitorizați pe internet. Numărul rău-platnicilor, în creștere
Peste 100.000 de datornici sunt monitorizați pe internet, iar numărul rău-platnicilor este în creștere. Peste 670.000 de români înregistrează în prezent restanțe la bănci și IFN-uri, numărul acestora crescând de la o lună la alta.
Pe fondul aprecierii puternice a euro şi a majorării cheltuielilor de consum, tot mai mulţi români se văd în imposibilitatea de a mai plăti ratele la timp şi, astfel, ajung în procedurile de executare silită, potrivit unui comunicat transmis de KeysFin.
Din datele BNR reiese că valoarea totală a creditelor restante în lei ale populaţiei şi firmelor, înregistrată în luna august 2017, se cifra la 5,77 miliarde de lei, în creştere cu 0,51% faţă de suma raportată în iulie 2017, iar restanţele la creditele în valută au urcat cu 7,4%, la 7,08 miliarde de lei. Cea mai mare parte a datoriei depăşeşte termenul de peste 90 de zile (4,32 miliarde lei).
Comunicatul KeysFin mai arată, citând experţi de la Starbyte, că înrăutăţirea situaţiei din sectorul de creditare se vede şi în procedurile de urmărire a datoriilor. De exemplu, pe platforma eKollect, numărul cazurilor investigate a trecut, în această lună de nivelul de 100.000, cu peste 20.000 faţă de semestrul anterior.
“Platforma, complet securizată, gestionează situaţia reală a persoanelor şi firmelor cu datorii şi permite creditorilor, bănci, IFN-uri, companiilor de recuperare dar şi birouri executoreşti care fac recuperare Soft şi Legal Collection, să gestioneze la un nivel optim acţiunea de colectare a creanţelor. eKollect permite urmărirea dosarelor de executare, insolvenţă, faliment şi lichidare”, afirmă experţii citaţi de KeysFin.
Platforma amintită mai sus permite monitorizarea şi raportarea prin urmărirea tuturor acţiunilor, a contactelor şi a acordurilor încheiate între părţi. Cu alte cuvinte, permite simplificarea negocierilor, astfel încât firmele de recuperare să poată înregistra progrese, iar datornicii să nu se simtă agresaţi cu mesaje şi apeluri.
Banca Naţională a României a anunţat vineri că soldul creditului neguvernamental acordat de bănci a crescut în luna octombrie cu 0,3% (-0,9% în termeni reali) faţă de luna septembrie, până la nivelul de 233,4 miliarde lei, în condiţiile în care creditarea în lei s-a majorat cu 0,6% (-0,6%în termeni reali), în timp ce creditul în valută exprimat în lei s-a redus cu 0,2%.
Sursa: capital.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
PENSII ÎNGHEȚATE în 2025. Nicio indexare sau majorare nu va mai avea loc dacă ordonanța trenuleț o să fie adoptată!
PENSII ÎNGHEȚATE în 2025. Nicio indexare sau majorare nu va mai avea loc dacă ordonanța trenuleț o să fie adoptată! Veste tristă pentru toți pensionarii din România: Nici o indexare sau majorare a pensiilor în anul 2025 nu va mai avea loc dacă ordonanța trenuleț are să fie adoptată de aleșii neamului. Citește și: Ordonanța […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 21 de minute
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Curier Județeanacum 23 de ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum o zi
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 15 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri