Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Performanță remarcabilă a unui elev de la Colegiul Național ”David Prodan” Cugir: Daniel Molodeț, calificare la etapa națională a olimpiadei de informatică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Performanță remarcabilă a unui elev de la Colegiul Național ”David Prodan” Cugir: Daniel Molodeț, calificare la etapa națională a olimpiadei de informatică

Daniel Molodeț, elev la Colegiul Național ”David Prodan” Cugir a obținut locul I la etapa județeană a Olimpiadei de Informatică la clasa a 10-a și calificare la etapa națională.

Deși este o disciplină foarte complexă, informatica reprezintă un domeniu de bază a colegiului nostru care, având 4 clase cu acest profil la nivel intensiv, a reușit să se afirme în numeroase rânduri la nivel național an de an prin rezultatele de excepție ale elevilor care au ales acest domeniu atât de modern dar în același timp, atât de dificil.

Citește și: Rezultatele la Olimpiada de Biologie, etapa județeană 2024: Doi elevi de la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia, calificați la faza națională

Și în acest an, coordonați de profesorii de specialitate, elevii noștri au obținut rezultate deosebite la nivel județean iar unul dintre aceștia a reușit performanța de a se califica cu 295 de puncte din 300 posibile, o realizare unică acest punctaj până acum la colegiul nostru. Este vorba despre elevul Molodeț Andrei Daniel din clasa a 10-a A de la profilul informatică intensiv informatică pe care l-ați cunoscut la colegiul nostru de altfel anul trecut prin rezultatul foarte bun de la disciplina fizică pe care după cum bine știți l-a repetat în urmă cu câteva săptămâni.

Daniel este un elev cu un potențial uriaș pe care se pare că reușește să-l gestioneze atât de bine sub atenta îndrumare a părinților bucurându-i cu performanțele lui atât pe ei cât și pe noi cei care-l cunoaștem.

Deoarece majoritatea dintre noi, atunci când citim în presă despre reușita cuiva suntem mai degrabă interesați de performanța realizată și de numele persoanei respective, omițând adeseori munca titanică care stă în spatele ei, l-am rugat pe Daniel să ne povestească puțin din culisele acesteia pentru a ne face o idee și mai clară despre ce a însemnat pentru el această realizare și cu ce greutăți și probleme s-a confruntat.

Citește și: Rezultate Olimpiada națională „Lectura ca abilitate de viață”, etapa județeană: Elevi din Alba Iulia, Sebeș și Aiud, calificați la faza națională

“La o săptămână după Olimpiada Județeană de Informatică, încă mă gândesc la tot ce s-a întâmplat și simt bucuria succesului proaspăt. Mă uit înapoi la fiecare moment și sunt motivat să continui pasiunea mea pentru acest domeniu.
Anul trecut nu a fost deloc bun pentru mine la olimpiadă. Am avut un eșec imens, care m-a dezamăgit cumplit. Totuși am decis să nu renunț și să mă pregătesc și mai bine. Experiența neplăcută m-a motivat și mai mult.

Cu sprijinul profesorului meu, domnul Călin Furdui, am dat tot ce am avut mai bun. El m-a încurajat mereu și m-a îndrumat să nu renunț niciodată la pasiunea mea pentru informatică. Din prima zi a clasei a 9-a, m-a atras și mai mult în lumea fascinantă a programării și a algoritmilor. El este și va fi un model pentru mine și o sursă constantă de inspirație.

Acum mă pregătesc pentru etapa națională. Voi face tot ce îmi stă în putință să reprezint orășelul meu și să aduc cât mai multe realizări, punând Cugirul pe harta cu fiecare pas pe care îl fac.”

Îi urăm mult succes acestui elev de excepție, la fel multă răbdare ca până acum și să reușească să se autodepășească la etapa națională. Ești cu siguranță un exemplu demn de urmat pentru toți cei care te cunosc, Daniel!

prof. Anca Alisie


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Calendar ortodox MAI 2024: Sfintele Paști, Izvorul Tămăduirii și Sfinții Împărați Constantin și Elena, principalele sărbători religioase ale lunii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Calendar ortodox MAI 2024: Sfintele Paști, Izvorul Tămăduirii și Sfinții Împărați Constantin și Elena, principalele sărbători religioase ale lunii În luna mai 2024, Biserica Ortodoxă prăznuiește mai multe sărbători, cea mai importantă fiind Învierea Domnului. În acest an, în luna mai 2024, Biserica Ortodoxă prăznuiește o sărbătoare foarte importantă, anume Învierea Domnului sau Sfintele Paști. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea