„Performanţă“ la Judecătoria Câmpeni: O femeie de 60 de ani, condamnată la închisoare cu suspendare, pentru contrabandă cu 22 pachete de ţigări netimbrate

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

„Performanţă“ la Judecătoria Câmpeni unde o femeie de 60 de ani a fost condamnată la închisoare cu suspendare, pentru contrabandă cu 22 pachete de ţigări netimbrate. Decizia a fost pronunţată în 6 august 2019 şi a rămas definitivă pentru că femeia nu a mai făcut apel.

Femeia trimisă în judecată şi condamnată pentru contrabandă se numeşte Vasile Ioan Delia, are 60 de ani şi deţine PFA (persoană fizică autorizată) prin intermediul căreia comercializează diverse produse într-un magazin din comuna Bucium, în Munţii Apuseni.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

”În sarcina acesteia s-a reţinut că la data de 12 octombrie 2017 au fost găsite la sediul V.I. Întreprindere Individuală din comuna Bucium 15 pachete ţigarete (300 bucăţi ţigarete) marcă Marble, fără timbru fiscal şi fără a se poseda acte de provenienţă. Aceeaşi situaţie se menţionează şi pentru data de 12 decembrie 2017 când au fost găsite 7 pachete de acelaşi tip de ţigarete (140 ţigarete), bunuri care nu posedau timbru fiscal şi pentru care nu s-a justificat provenienţa, acestea impunându-se să fie plasate sub regim vamal”, se arată în rechizitoriul Parchetului.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Produsele găsite, fără acte de provenienţă, au fost ridicate de poliţişti. Femeia le-a spus acestora că a cumpărat ţigările de la persoane de etnie rromă din Piaţa municipiului Turda, având cunoştinţă că proveneau din contrabandă.

La dosar este menţionată şi o adresă din 16 iulie 2018 emisă de Direcţia Regională Vamală Braşov, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind calculat la 204 lei, aferent celor 15 pachete ţigarete marca Marble, respectiv 95 lei, aferent celorlalte 7 pachete ţigarete marca Marble. În total, este vorba despre suma de 299, bani pe care femeia i-a achitat în timpul procesului. Inculpata a recunoscut fapetele, astfel încât cauza s-a judecat după probele administrate în faza de urmărire penală. Magistratul s-a decis să pronunţe, în final, o condamnare la 1 an şi 5 luni de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pe o perioadă de 2 ani. Procurorul de şedinţă a pus şi el concluzii de condamnare la închisoare, în timp ce avocatul femeii a cerut achitarea sau renunţarea la aplicarea pedepsei.

”La individualizarea pedepsei care s-a aplicat inculpatei V. I. D. pentru comiterea infracţiunii de contrabandă (2 acte materiale) s-au avut în vedere limitele de pedeapsă menţionate în actul de incriminare, valoarea prejudiciului cauzat apreciat ca fiind redus, persoana inculpatei care nu posedă antecedente penale, faptul că a recunoscut comiterea faptelor şi a avut o atitudine cooperantă în timpul procesului. Constatându-se că inculpata nu a mai fost anterior condamnată, pedeapsa este închisoare de 1 an şi 5 luni. Inculpata şi-a manifestat acordul de a presta muncă neremunerată în folosul comunităţii şi apreciindu-se reeducarea sa poate avea loc şi fără executarea efectivă a pedepsei potrivit art. 91 Cod penal s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, stabilindu-se termen de supraveghere de 2 ani acesta urmând să se calculeze de la data rămânerii definitive a hotărârii”, astfel motivează judecătorul decizia.

Mai mult, femeia a fost obligată să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, la Primăria comunei Bucium sau la Primăria oraşului Abrud. De asemenea, aceasta trebuie să achite în favoarea statului suma de 500 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare. pe durata termenului de supraveghere, inculpata trebuie să se supună mai mulştor obligaţii cum ar fi: să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţ; să nu părăsească teritoriul României, fără acordul instanţei.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419