Rămâi conectat

Ştirea zilei

Percheziţii şi reţineri în Alba, pentru infracţiuni economice. Este vizat un grup specializat în evaziune fiscală şi spălare de bani

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Oamenii legii au efectuat miercuri, 9 mai, 30 de percheziţii domiciliare pe raza a 9 judeţe şi au condus la audieri şi ulterior reţinut pentru 24 de ore, 9 persoane.

Este vizat un grup specializat în evaziune fiscală şi spălare de bani, constituit potrivit DIICOT din 9 persoane, care ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 5 milioane de lei. Dosarul este instrumentat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –  Serviciul Teritorial Tg. Mureş.

Suspecţii au fost săltaţi după ce au ridicat de la  sediul unei unităţi bancare, suma de 9.000 de lei, ban ce ar proveni din activitatea infracţională. Potrivit DIICOT, începând cu anul 2011, membrii grupării au înfiinţat 5 societăţi comerciale de tip fantomă, în conturile cărora a fost virată suma de peste 12 milioane lei ( aproximativ 3 milioane de euro), provenind  de la un număr de 50 de societăţi comerciale de pe raza a 9 judeţe – Alba, Arad, Argeş, Cluj, Mehedinţi, Sibiu, Mureş, Neamţ şi Timiş.

“Operaţiunile  bancare  au fost efectuate în baza unor contracte şi facturi fiscale fictive, emise în numele celor cinci societăţi comerciale  de tip fantomă. Sumele înscrise în aceste documente justificative  fictive au fost virate succesiv prin mai multe conturi bancare şi ridicate ulterior în numerar şi  împărţite între membrii grupării. Prin aceste operaţiuni fictive, bugetul de stat a fi fost prejudiciat cu suma de peste 5 milioane de lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA. “, se arată într-un comunicat DIICOT.

La acţiune au participat ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Tg. Mureş şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Tg. Mureş, cu sprijinul Serviciului de Operaţiuni Speciale Tg. Mureş, B.C.C.O. Iaşi, B.C.C.O. Alba, S.C.C.O. Neamţ şi al Structurii de Intervenţie Rapidă din cadrul I.P.J. Mureş.

Printre cei 9 reţinuţi se află, se pare şi doi albaiulieni, în vârstă de 44 şi 30 de ani. Ceilalţi  7 suspecţi   sunt câte unul din Mediaş, Tg. Neamţ, Tg. Mureş, comuna Găleşti (Mureş ) şi doi din comuna Grajduri  (Iaşi).

Procurorii D.I.I.C.O.T. au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a 6 inculpaţi, pentru o perioadă de 20 de zile.

Cercetările sunt efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Tg. Mureş şi  cu sprijinul tehnic şi informativ al SRI Mureş şi Serviciului de Operaţiuni Speciale Tg. Mureş.

foto: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea