Rămâi conectat

Curier Județean

Percheziții în Alba, la un bărbat suspect de furt: Ar fi sustras scule și obiecte dintr-o locuință din Vințu de Jos. A fost reținut

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Percheziții în Alba, la un bărbat suspect de furt: Ar fi sustras scule și obiecte dintr-o locuință din Vințu de Jos. A fost reținut

La data de 16 noiembrie 2022, polițiștii Secției 2 Politie Rurala Vințu de Jos au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 34 de ani, din comuna Vințu de Jos, care este bănuit de săvârșirea a două furturi.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în perioada 6 – 14 noiembrie 2022, ar fi pătruns, de două ori, într-un imobil din Vințu de Jos și ar fi sustras scule și bunuri de uz casnic, în valoare totală de 1.600 de lei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pentru documentarea activității infracționale a bărbatului, polițiștii au efectuat două percheziții, ocazie cu care au identificat toate bunurile sustrase, acestea fiind restituite persoanei păgubite.

În cursul zilei de azi, 17 noiembrie, persoana reținută va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii sale activități infracționale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Bază sportivă modernă la Colegiul HCC din Alba Iulia: Aprobarea documentaţiei tehnico-economice pe masa consilierilor locali

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bază sportivă modernă la Colegiul HCC din Alba Iulia: Aprobarea documentaţiei tehnico-economice pe masa consilierilor locali

Marți, 29 noiembrie, în cadrul ședinței Consiliului Local al Municipiului Alba Iulia, printre proiectele de pe ordinea de zi, se află și aprobarea documentaţiei tehnico-economice – faza Studiu de Fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „viabilizare teren si asigurare utilitati: apa, canalizare, energie electrica si alimentare cu gaze naturale – construire baza sportiva tip 2, Bd. 1 Decembrie 1918, nr. 11”.

O bază sportivă modernă va fi amenajată la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan”, pe bulevardul 1 Decembrie 1918, nr. 11 și va cuprinde un teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei, tenis și o clădire pentru vestiare.

Prin acest proiect se propun următoarele:

Elit - Gustul Desăvârșit

• Realizarea instalaţiei de utilizare gaze naturale in lungime de 50m, din polietilena, Dn 63mm, pozata subteran.
• Alimentare cu apa potabila in lungime de 15m, prin polietilena, Dn 50mm.
• Racord canalizare menajera si pluviala in lungime de 30m, din PVC 200mm.
• Alimentare cu energie electrica in lungime de 60m, prin cablu armat tip ACYABY-F 4x35mmp.
• Realizare impamantare L=l,5 ml din platbanda OL-Zn 40x4mm. .
• Viabilizarea terenului in suprafaţa de 1508 mp prin umplerea gropilor cu pamant rezultat in urma escavatiilor pentru cercetarea arheologica pana la cota de -l,00m de la cota naturala a terenului inaintea escavatiilor si compactarea acestuia in straturi de 20-30cm grosime, iar de la cota -l,00m pana la -0,60m pe întreaga suprafaţa a terenului se va realiza o perna din.balast compactat 98% in straturi de 20cm grosime.

Terenul multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis va avea dimensiunile suprafeței utile de joc de 20 x 40 metri. Zona de protecție perimetrală va avea lățimea de 2 metri. Marcajele terenului vor fi conforme cu cerințele Regulamentelor de funcționare ale Federațiilor Române de handbal, baschet, volei și tenis.

Suprafața de joc va fi dintr-un covor de tartan, pe un planșeu din beton armat și balast compactat.

Pe una dintre laturile lungi se vor amplasa două bănci a câte 10 scaune pentru rezerve și antrenori, iar terenul va beneficia de o instalație de iluminat nocturn.

Terenul pentru fotbal pentru nevăzători are dimensiunile suprafeței utile de evoluție de 26,00 x 44,00m și cele ale suprafeței utile de joc 20,00 x 40,00m. Zona de protecție perimetrală are lățimea de 2,00m.

Clădirea pentru vestiare va avea dimensiunile de 7,05 x 21,80 metri, cu înălțimea la atic de 3,85 metri (regimul de înălțime: Parter). Suprafața construită a clădirii va fi de 153,68 mp. Vor exista un acces principal și două secundare pentru sportivi, pe latura către terenul de sport. De asemenea, va exista un acces secundar pe latura opusă, către camera tehnică. Din holul de acces se va face distribuția către spațiile clădirii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Cinematograful Columna, viitorul pol de interes al cartierului Centru din Alba Iulia: Ce întrebuințări va avea și când va fi gata

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Cinematograful Columna, viitorul pol de interes al cartierului Centru din Alba Iulia: Ce întrebuințări va avea și când va fi gata

Ședința Consiliului Local din 29 noiembrie aduce vești bune pentru fostul cinematograf ”Columna”. Clădirea abandonată de mai bine de 20 de ani va fi modernizată și dată în folosință albaiulienilor în scopuri culturale.

Spațiile din interiorul consacratului cinematograf vor fi modernizate pentru a servi ca săli multifuncționale, unde se vor putea organiza proiecții de film, conferințe, congrese și ședințe de consiliu. Zona de intrare a cinematografului va fi reconfigurată pentru a putea susține o zonă destinată expozitilor temporare și o zonă de așteptare. Etajul cinematografului va fi modernizat deasemenea, spațiul urmând să fie dat în folosință pentru amenajarea unei zone destinată spațiilor de birou, conferințelor, atelierelor sau workshop-urilor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Primăria Municipiului Alba Iulia propune Clădirea Cinema Columna pentru revitalizare, modernizare și reconversie prin schimbare de destinație în centru multifuncțional, care să reprezinte un pol de interes pentru Cartierul Centru. Implementarea măsurilor de reconversie și modernizare a clădirii va duce la îmbunătățirea condițiilor de viață ale populației prin:

– Promovarea evenimentelor social-culturale prin organizarea de expoziții, conferințe și video-proiecții / filme de lung sau scurt metraj;
– Desfășurarea unor evenimente / activități în condiții optime;
– Dezvoltarea personalității și creativității persoanelor tinere și adulte din municipiul Alba Iulia;
– Oferirea unui mediu de calitatea, la standarde actuale, pentru o buna funcționare în cadrul muncii de birou, administrație și management;
– Dotarea cu echipamente specifice, conform normelor în vigoare;
– Rezolvarea accesul persoanelor cu dizabilitati în interiorul clădirii;
– Refațadizarea clădirii pentru a corespunde noilor funcțiuni, fără a distruge volumetria sau elementele decorative existente;
– Consolidarea și păstrarea unei clădiri specifică secolului 20;
– Îmbunătățirea nivelului de viață socială și civilizație, dar și calitatea spațiului urban;
– Reorganizarea amenajării exterioare pentru satisfacerea și reîmprospătarea aspectului și atmosferei urbane din zonă, în ceea ce privește ralația cu obiectivul studiat;
– Creșterea nivelului de eficienta energetică a clădirii și posibilitatea montării de instalații pentru energie regenerabilă.

În sala multifuncțională se propune flexibilizarea spațiului pentru diverse evenimente (conferințe, ședințe de consiliu etc.) cu ajutorul unor pereți mobili cu structură de aluminiu și ghidaj pe șine. Astfel, se propune separarea în 2 spații cu suprafața mai mică, în care să se organizeze concomitent evenimente de natură diferită, fără a se perturba unul pe celalalt. Gradenele simt mobile/retractabile, și se retrag pe peretele aferent camerei de control sunet și videoproiecție.

Durata de execuție a proiectului este de 24 luni.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Alba salută Europa – artiștii din Alba, în turneu de sărbători, în mai multe orașe europene

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alba salută Europa – artiștii din Alba, în turneu de sărbători, în mai multe orașe europene

Artiștii Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba vor desfășura în perioada următoare turneul „Alba salută Europa”, care cuprinde concerte în mai multe orașe europene. Turneul artistic debutează miercuri seara, 23 noiembrie 2022, cu un concert extraordinar susținut de naistul Alexandru Pal și Cvartetul Județului Alba la Biserica „Saint Pothin” din Lyon (Franța). Eveniment este dedicat sărbătoririi Zilei Naționale a României și aniversării a 160 de ani de diplomație română.

Un eveniment similar va avea loc, în 24 noiembrie 2024, la misiunea diplomatică a României din Lyon și va fi destinat membrilor corpului diplomatic și oficialilor francezi, având ca scop promovarea culturii și valorilor românești.

Elit - Gustul Desăvârșit

Turneul artistic „Alba salută Europa” va continua în Germania, unde sunt programate trei concerte de sărbători (colinde tradiționale din județul Alba), susținute de artiștii Ansamblului Folcloric al Județului Alba. Concertele se adresează atât comunității de români din Germania, cât și publicului german, un mare iubitor de tradiții și obiceiuri românești.

Primul concert este programat, în 4 decembrie 2022, la Berlin, în Biserica Românească „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”, fiind urmat apoi de un al doilea concert, în 7 decembrie 2022, în Biserica „Sfântul Jacobi” din Perleberg. Cel de-al treilea concert extraordinar de colinde tradiționale va avea loc, în 9 decembrie 2022, la Leipzig, în Biserica Ortodoxă Română cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”.

„În acest an, sub genericul „Alba salută Europa”, desfășurăm un amplu proiect cultural prin care promovăm cultura și valorile românești în Europa, mai exact în mai multe orașe din Franța și Germania. Salutul artiștilor din Alba înseamnă cinci concerte extraordinare pe care le oferim cu drag, atât comunităților românești, cât și publicului german și publicului francez, care iubesc tradițiile și obiceiurile românești”, a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Proiectul cultural „Alba salută Europa” este organizat de Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea