Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

UPDATE: Operaţiunea “Trabucul Sârbesc”- Percheziţii acasă la contrabandişti în Alba Iulia, Ocna Mureş şi Sebeş

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

UPDATE: În cursul zilei joi 19 ianuarie a fost capturată de către poliţişti şi a treia persoană care miercuri nu a fost găsită. Aceasta a primit mandat de arestare pentru 29 de zile. Ceilalţi patru suspecţi reţinuţi ieri pe bază de ordonanţă au fost eliberaţi de judecători, fiind cecetaţi în continuare în stare de libertate dar având  interdicţia de a părăsi localitatea.

Doar în judeţul Alba, la locuinţele şi sediile unor societăţi comerciale au fost efectuate şapte percheziţii în Alba Iulia, cinci în Ocna Mureş şi una în Sebeş

Ieri, 18 ianuarie, începând cu ora 06.00 poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au efectuat, simultan, 22 de percheziţii la locuinţele şi sediile unor societăţi comerciale situate pe raza mai multor localităţi din judeţele Alba, Timş şi Hunedoara, aparţinând unui număr de 19 persoane învinuite de săvârşirea de acte de comerţ cu ţigări despre care aveau cunoştinţă că provin din contrabandă, respectiv din Republica Serbia.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Alba, Luminiţa Prodan, a declarat că la operaţiunea denumită de anchetatori „Trabucul Sârbesc”, au participat 74 de poliţişti, din care 60 doar din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sprijiniţi de către 14 poliţişti din cadrul celorlalte inspectorate pe a căror rază de competenţă teritorială au fost efectuate percheziţiile, respectiv Timiş si Hunedoara. Au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor un număr de 98.540 ţigarete, care provin din contrabandă, 87 litri de alcool 4.812 obiecte pirotehnice, precum şi 34 de articole de îmbrăcăminte contrafăcute şi 27 de perechi pantofi sport, purtând însemnele ale unor cunoscute mărci internaţionale.

Pe parcursul cercetărilor poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Alba, au stabilit că în cursul anului 2011 – 2012, două dintre persoanele învinuite erau sprijinite în activitatea infracţională de un număr de şapte persoane in judeţul Alba şi colaborau în activitatea de comerţ ilicit, cu produse accizabile de contrabandă, cu alte zece persoane din judeţele Hunedoara şi Timiş.

Mai exact, cele 22 de percheziţii simultane au fost făcute în Timiş (4 în Timişoara şi una în localitatea Bazoşi), Hunedoara (4 în Orăştie) şi Alba (7 în Alba Iulia, 5 în Ocna Mureş şi una în Sebeş), la locuinţele şi sediile unor societăţi comerciale aparţinând celor 19 învinuiţi. Acţiunea s-a desfăşurat în colaborare cu Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba şi cu sprijinul D.G.I.P.I. – Serviciile de Informaţii şi Protecţie Internă Alba şi Timiş şi D.S.O.S. – Serviciul de Operaţiuni Speciale Alba. Pe parcursul anchetei, începută încă din anul 2011, a fost confiscată în total, cantitatea de 226.520 ţigarete provenite din contrabandă.

Dintre cei 19 învinuiţi, doar 14 au fost conduşi la sediul IPJ Alba pentru audieri iar 5 nu au fost până în prezent identificaţi.

Patru din cinci învinuiţi, la care s-au găsit, în urma percheziţiilor efectuate, produse de contrabandă, respectiv doi din Alba şi alţi trei din judeţul Timiş au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă. Unul dintre ei nu a fost încă găsit şi este căutat în continuare de Poliţie.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea