Percheziție la un suspect de furturi de autoturisme din Alba

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020
*IGPR acționează în alte 31 de locații din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Galaţi, Sibiu și Iaşi pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializată în furturi şi înşelăciuni cu autoturisme
În această dimineaţă, au fost efectuate 32 de percheziţii domiciliare în Capitală (19) şi cinci judeţe, respectiv Galaţi (1), Sibiu (1), Iaşi (3), Alba (1), de către poliţiştii Serviciului Furturi Auto- D.G.P.M.B., împreună cu poliţişti judiciarişti şi luptători S.A.S. din cadrul Poliţiei Capitalei şi ai celor din judeţele în care au loc percheziţii. La acţiune participă şi ofiţeri specialişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R. şi luptători S.I.A.S.- I.G.P.R.

Acţiunea vizează destructurarea unei grupări specializate în infracţiuni de furt, în special de auto, şi înşelăciuni.

Gruparea era monitorizată din noiembrie 2012, prejudiciul creat până în prezent ridicându-se la 200.000 de euro.

USR - Alegeri parlamentare 2020

În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al D.O.S.-I.G.P.R. şi D.I.P.I.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

UPDATE: În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe documente de provenienţă ale autoturismelor suspectate a fi contrafăcute, atât din ţară, cât şi din străinătate, peste 70 de telefoane mobile, peste 10.000 de lei, 27 de chei de autoturisme şi 1 autoturism ce figura a fi sustras. De asemenea, în urma activităţilor desfăşurate anterior de poliţişti au fost identificate alte 9 autoturisme care fac obiectul cercetărilor.

28 de persoane au fost conduse la audieri, iar la finalizarea acestora, în urma coroborării tuturor probelor existente, faţă de 15 persoane s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro