Pepenii, fructele-vedetă din zilele de vară. Dar care este mai sănătos – cel verde, sau cel galben? Tu știi ce să alegi?
Pepenele roșu, dar și cel galben, nu ar trebui să-ți lipsească din meniul de vară. Nu numai că aceste fructe sunt savuroase și răcoritoare, dar au și numeroase vitamine, minerale, antioxidanți și un aport scăzut de calorii. Iată care sunt beneficiile pentru organism, potrivit eva.ro:
Fie că vorbim despre pepenele galben, fie despre pepenele roșu, ambele ajută la recuperarea mineralelor pierdute prin transpirație, motiv pentru care nutriționiștii recomandă consumul lor în timpul verii.
Spre deosebire de pepenele cu miezul galben-verde (Honeydew), pepenele de tip Cantaloupe (cu miez galben-portocaliu), conține mai puțină apă și zahăr.
Aportul caloric este de numai 34 calorii pentru 100 de grame și reprezintă o sursă incredibilă de vitamine antioxidante, precum vitamina A și C, complex vitaminic B, fibre alimentare, beta caroten, care are rolul de a menține sănătatea pielii și a părului și potasiu.
Pepenele galben este recomandat persoanelor care își doresc să slăbească, însă la fel ca orice aliment consumat în exces, poate avea și reversul medaliei. Astfel, puteți consuma în fiecare zi două felii, fără să vă faceți griji că ar putea să apară un surplus de calorii.
*Pepene roșu
Spre deosebire de pepenele galben, cel roșu conține 90% apă, fiind unul dintre cele mai hidratante fructe de vară. Astfel, numai 100 de grame de pepene roșu conține 30 de calorii, 10 grame de zahăr, 1 gram de fibre, vitamina A, C, E, B6, B12, niacină, tiamină și minerale precum fier, calciu, mangan, potasiu, fosfor, zinc și seleniu.
Pentru că pepenele roșu are un conținut foarte scăzut de grăsimi și colesterol, dar un nivel mare de antioxidanți, este ideal în lupta împotriva radicalilor liberi, împiedicând astfel îngroșarea pereților arteriali și protejând vasele de sânge.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act La data de 23 noiembrie 1940 a avut loc aderarea României la Pactul Tripartit. Generalul Ion Antonescu, şeful statului român între 1940-1944, a semnat, la Berlin adeziunea României la Pactul Tripartit împotriva Uniunii […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Sportacum 4 zile
Sâmbătă, CIL Blaj – Metalurgistul Cugir, ultimul derby „de Alba” al anului | Vineri, pe „Cetate”, CSM Unirea – meci în nocturnă, CSU Alba Iulia, deplasare la Dej
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918