Pepenii, fructele-vedetă din zilele de vară. Dar care este mai sănătos – cel verde, sau cel galben? Tu știi ce să alegi?

Pepenele roșu, dar și cel galben, nu ar trebui să-ți lipsească din meniul de vară. Nu numai că aceste fructe sunt savuroase și răcoritoare, dar au și numeroase vitamine, minerale, antioxidanți și un aport scăzut de calorii. Iată care sunt beneficiile pentru organism, potrivit eva.ro:

pepene*Pepene galben

Fie că vorbim despre pepenele galben, fie despre pepenele roșu, ambele ajută la recuperarea mineralelor pierdute prin transpirație, motiv pentru care nutriționiștii recomandă consumul lor în timpul verii.

Spre deosebire de pepenele cu miezul galben-verde (Honeydew), pepenele de tip Cantaloupe (cu miez galben-portocaliu), conține mai puțină apă și zahăr.

Aportul caloric este de numai 34 calorii pentru 100 de grame și reprezintă o sursă incredibilă de vitamine antioxidante, precum vitamina A și C, complex vitaminic B, fibre alimentare, beta caroten, care are rolul de a menține sănătatea pielii și a părului și potasiu.

Pepenele galben este recomandat persoanelor care își doresc să slăbească, însă la fel ca orice aliment consumat în exces, poate avea și reversul medaliei. Astfel, puteți consuma în fiecare zi două felii, fără să vă faceți griji că ar putea să apară un surplus de calorii.

*Pepene roșu

Spre deosebire de pepenele galben, cel roșu conține 90% apă, fiind unul dintre cele mai hidratante fructe de vară. Astfel, numai 100 de grame de pepene roșu conține 30 de calorii, 10 grame de zahăr, 1 gram de fibre, vitamina A, C, E, B6, B12, niacină, tiamină și minerale precum fier, calciu, mangan, potasiu, fosfor, zinc și seleniu.

Pentru că pepenele roșu are un conținut foarte scăzut de grăsimi și colesterol, dar un nivel mare de antioxidanți, este ideal în lupta împotriva radicalilor liberi, împiedicând astfel îngroșarea pereților arteriali și protejând vasele de sânge.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...