Ziarul Unirea

Pentru multe comune din judeţ – bugetul pe 2012 asigură supravieţuirea pentru maxim 8 luni

Simion Creţu, vicepreşedinte al PNL Alba a arătat în cadrul unei conferinţe de presă că pentru foarte multe dintre comunele din judeţul Alba bugetul împărţit de CJ Alba nu asigură supravieţuirea pentru mai mult de 8 luni. Creţu a explicat că în discuţie este minimul necesar de supravieţuire pentru aceste localităţi, care să se reflecte nu numai în salarizarea personalului ci şi în iluminatul stradal decent, în încălzirea şi minimul confort din şcoli sau în întreţinerea drumurilor. „Sunt chestiuni elementare pe care statul ar trebui să le asigure cetăţenilor săi, plătitori de taxe şi impozite”, a declarat vicepreşedintele liberal.  Acesta a dat exemplu comuna Almaşu Mare, care are bani pentru 8 luni maxim, Avram Iancu – 9 luni, Cenade – maxim 8 luni, Ceru Băcăinţi, Doştat, Hopârta, Mirăslău, Mogoş, Ohaba, Râmeţ etc., şi acestea având buget de subzistenţă pentru maxim 8 luni.
Întărind cele spuse de Simion Creţu, deputatul liberal de Alba Teodor Atanasiu a comentat că „şi în acest an, Ion Dumitrel sacrifică dezvoltarea economică a judeţului în favoarea campaniei sale de imagine, în an electoral”. Atanasiu a făcut referire la faptul că, după ce s-au acordat bani pentru toate serviciile din subordinea CJ Alba, sumele rămase nu au fost împărţite către judeţ, pentru buna funcţionare a localităţilor ci au fost daţi iarăşi „diverselor activităţi cultural-sportive în care Dumitrel să-şi facă campanie electorală, pe bani publici”. Liderul liberal a explicat că toată lumea îşi pune speranţele acum în viitoarea rectificare de buget. „Dar dacă în toamnă vom avea o rectificare bugetară negativă şi nu pozitivă?”, a întrebat retoric liberalul.

Nicoleta IDITA-TOMUŢA

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

6 Comentarii

Dorin 28 ianuarie 2012 at 20:38

Ati facut vreun calcul , daca nu cumva aceste primarii au prea multi angajati , depasind normativele in vigoare ? De cand sunteti in alianta socialista rosie -USL , v-ati stangit rau de tot . Pacat

EU 29 ianuarie 2012 at 15:34

Alt papagal din PNL care nu are activitate? mai sunteti multi? 🙂 penibililor! Rusine!

cl 29 ianuarie 2012 at 19:13

daca tot suntem in capitalism ar trebui ca o astfel de primarie sa dea faliment ca si orice s.c. mai facem cu aceasta ocazie si o restructurare a parazitilor.

Psiho 29 ianuarie 2012 at 20:34

Bugetul judetului gestionat de Dumitrel s-a distribuit cu predilectie catre municipiile cu primari portocalii cu influenta, ca si in anul 2010, 2011, pentru „maretele” lor realizari văduvind comunele din vecinatatea lor. In acest sens se poate da drept exemplu municipiul condus de carismaticul Gigi.

Badia 30 ianuarie 2012 at 6:43

Sa avem pardon! Asa a fost si ppe vreme PNL-ului.

Bingo ! 30 ianuarie 2012 at 7:52

Vezi ca ai inceput sa te balbai Badie, tot vorbind portocaliuceste !

Comentariile sunt oprite