Rămâi conectat

Politică Administrație

Pentru multe comune din judeţ – bugetul pe 2012 asigură supravieţuirea pentru maxim 8 luni

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Simion Creţu, vicepreşedinte al PNL Alba a arătat în cadrul unei conferinţe de presă că pentru foarte multe dintre comunele din judeţul Alba bugetul împărţit de CJ Alba nu asigură supravieţuirea pentru mai mult de 8 luni. Creţu a explicat că în discuţie este minimul necesar de supravieţuire pentru aceste localităţi, care să se reflecte nu numai în salarizarea personalului ci şi în iluminatul stradal decent, în încălzirea şi minimul confort din şcoli sau în întreţinerea drumurilor. „Sunt chestiuni elementare pe care statul ar trebui să le asigure cetăţenilor săi, plătitori de taxe şi impozite”, a declarat vicepreşedintele liberal.  Acesta a dat exemplu comuna Almaşu Mare, care are bani pentru 8 luni maxim, Avram Iancu – 9 luni, Cenade – maxim 8 luni, Ceru Băcăinţi, Doştat, Hopârta, Mirăslău, Mogoş, Ohaba, Râmeţ etc., şi acestea având buget de subzistenţă pentru maxim 8 luni.
Întărind cele spuse de Simion Creţu, deputatul liberal de Alba Teodor Atanasiu a comentat că „şi în acest an, Ion Dumitrel sacrifică dezvoltarea economică a judeţului în favoarea campaniei sale de imagine, în an electoral”. Atanasiu a făcut referire la faptul că, după ce s-au acordat bani pentru toate serviciile din subordinea CJ Alba, sumele rămase nu au fost împărţite către judeţ, pentru buna funcţionare a localităţilor ci au fost daţi iarăşi „diverselor activităţi cultural-sportive în care Dumitrel să-şi facă campanie electorală, pe bani publici”. Liderul liberal a explicat că toată lumea îşi pune speranţele acum în viitoarea rectificare de buget. „Dar dacă în toamnă vom avea o rectificare bugetară negativă şi nu pozitivă?”, a întrebat retoric liberalul.

Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Unirea: Viziune și dedicare – Elena Ianc la Primăria Unirea

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Unirea: Viziune și dedicare – Elena Ianc la Primăria Unirea USR Unirea începe un nou capitol. Este un moment crucial pentru comuna noastră, un timp în care fiecare pas pe care îl facem este o schimbare pentru viitorul nostru și al copiilor noștri. În acest spirit, filiala locală USR Unirea, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea