Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Pentru a aduce circulația auto din Alba Iulia la standarde europene, primăria va monta bariere la intrarea în sensul giratoriu din centrul orașului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ca urmare a numeroaselor semnale primite de la cetatenii orasului prin care se aduc multumiri primariei pentru infiintarea sensului giratoriu de la magazinul Unirea combinat cu un sistem modern de semafoare combinat la randul lui cu un sistem modern de panotaj pentru cedarea prioritatii de trecere toate, la randul lor, combinate cu treceri pietonale accesibile pietonilor atunci cand nu trec masinile, primaria Alba Iulia asigura cetatenii ca procesul de modernizare va continua.

Primaria Alba Iulia asigura cetatenii ca obiectivul sau principal este interesul cetateanului si asigurarea unor conditii de trafic la nivel european.

Avand in vedere faptul ca unii cetateni, putini de altfel si cu o pregatire politica rudimentara, nu inteleg standardul ridicat de acces in sensul giratoriu prin trinomul semafor-semnalizare rutiera-giratoriu pe care primaria l-a creat in interesul cetatenilor si numai al cetatenilor, serviciul de urbanism al primariei a propus primarului, citymenajerului si consiliului retardat local o propunere de revitalizare a functionalitatii sensului giratoriu.

Propunerea se axeaza pe doua componente principale:

-asigurarea unei functionalitati superioare a accesului auto

-imbunatatirea aspectului estetic al sensului giratoriu si corelarea acestuia cu simbolistica istorica a orasului.

In ceea ce priveste functionalitatea superioara a accesului auto, serviciul de urbanism propune montarea de bariere la intrarea in sensul giratoriu. Aceste bariere vor fi corelate cu semaforul pe baza unui soft informatic performant care va asigura coborirea barierelor in momentul in care semaforul indica verde si ridicarea acestora in momentul in care indica rosu.

De asemenea, pentru fluidizarea traficului  se vor desfiinta barierele de la intrarea in parcarea cu plata si se vor construi doua noi sensuri giratorii, unul la intrare in parcare si unul la iesire. Intrarea in intrarea sensului giratoriu al parcarii va fi gratuita iar iesirea din iesirea sensului giratoriu al parcarii se va face contra unui tarif stabilit prin regulament de consiliul local.

In ceea ce priveste aspectul estetic al zonei, comisia de urbanism propune corelarea sensurilor giratorii de la magazinul Unirea si BCR cu viitorul sens giratoriu aflat la jumatatea distantei dintre magazinul Unirea si BCR precum si cu sensurile giratorii de la intrarea in parcarea gratuita cu iesire contracost, astfel incat toate aceste cinci sensuri giratorii vor alcatui simbolul grafic al cercurilor olimpice vizibile din avion, ceea ce va accentua dorinta olimpica de pace si prosperitate a cetatenilor orasului in frunte cu alesii locali si va constitui un nou obiectiv turistic al brandului orasului.

Pe de alta parte, avand in vedere eventualele ambuteiaje ce pot fi create din dorinta usor de inteles a unui mare numar de cetateni de a circula prin sensuri giratorii peste standardele europene, se propune montarea in centrul fiecarui sens giratoriu a unei toalete ecologice.

Pentru integrarea toaletelor ecologice in aspectul istoric al orasului, acestea vor fi legate printr-un sistem inteligent de canalizare cu sensul giratoriu de la Universitate unde prin pozitia sa surprinsa de artist, Socrate pare a avea legatura directa nu cu lumea cartilor ci direct cu fosa septica.

Ultimul aspect luat in considerare prin propunerea serviciului de urbanism si ca un “urbis grates” adus conducatorilor orasului si judetului, langa toaletele ecologice din sensurile giratorii vor fi amplasate statuile  numitilor Mircea Hava, Teodor Atanasiu, Ion Dumitrel, Florin Roman si Ioan Darzu fiecare tinandu-se cu mana de nas si respirand aerul istoriei pe gura.

Se propune ca executarea lucrarilor  sa fie castigate prin licitatie publica surpriza de catre urmatorii

-proiectare Ioan Strajan

-executie sensuri giratorii Elis Pavaje

-executie statui bronz Grup Corint

Prin aceasta refunctionalizare a zonei, primaria Alba Iulia asigura intreaga populatie a orasului ca lucreaza numai si numai in interesul cetatenilor acestui oras.

PS: Acest comunicat nu este real ci este un pamflet. Avand insa in vedere ca primaria Alba Iulia este in stare de orice, nu ne-ar mira ca parte din acest pamflet sa fie crezut real sau ca primaria sa isi insuseasca unele “idei” pe care sa sa le puna in practica.

Radu Octavian


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată Un incident șocant a avut loc săptămâna trecută, mai exact miercuri 17 aprilie, la o grădiniță din orașul Cugir. Una dintre îngrijitoarele a primit un pumn în gură de la mama unei fetițe. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea