Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

Pensiile românilor care au lucrat în grupa I şi II s-au majorat, în unele cazuri, și cu 40%. Cât vor lua, începând cu luna aprilie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

42.000 de români vor lua pensii majorate din aprilie. Acea categorie de pensionarii care a lucrat în grupele I şi II de muncă şi cărora nu i s-a acordat punctaj, va lua pensii majorate în aprilie. În unele cazuri creşterea este cu 40% faţă de cât au încasat până acum.

Pensiile aferente lunii aprilie au început să fie plătite de luni, toate pensiile urmând să fie plătite până la data de 15 aprilie, a spus Marius Budăi, Ministrul Muncii.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

De exemplu, un miner din Petroşani care a avut până acum pensie de aproape 3.500 de lei va lua în aprilie puţin peste 5.000 de lei la pensie, spune Ministrul Muncii într-un comunicat oficial.
Un miner din Petroşani cu pensie de circa 1.950 de lei va încasa în aprilie pensie majorată la peste 2.700 de lei, spune Budăi.

Un pensionar care a lucrat în siderurgie la Galaţi şi care până acum avea pensie de circa 2.700 de lei va încasa din aprilie pensie majorată la aproape 3.800 de lei.

O balerină care până acum a avut pensie de aproape 1.700 de lei va primi în aprilie pensie de aproape 2.200 de lei.

Un pensionar care a lucrat la Metroul SA, care până acum a luat la pensie circa 1.500 de lei, va primi din aprilie pensie majorată de peste 2.100 de lei.

Un acrobat la circ care până acum a luat la pensie peste 1.300 de lei va încasa din aprilie aproape 1.900 de lei la pensie, spune Guvernul.

Un laborant la Măgurele cu pensie de aproape 1.700 de lei până acum va primi din aprilie pensie de circa 2.300 de lei, se mai arată în comunicatul Guvernului.

Un pensionar care a lucrat la întreprinderea Acumulatorul, care până acum a avut pensie de circa 1.400 de lei, va lua din aprilie la pensie aproximativ 2.000 de lei.

Ministrul Muncii a explicat că este vorba despre o categorie de pensionari care au ieşit la pensie pe anumite legi speciale, însă nu li s-au acordat sumele aferente grupelor de muncă.

Sursa:economica.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

De ce devine egld alegerea criptoentuziaștilor: avantaje și tendințe (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Lumea criptomonedelor este una extrem de complexă și nu mulți o înțeleg. Aceia care i-au descoperit, însă, tainele devin tot mai interesați de EGLD și rețeaua Elrond. Din ce în ce mai atractivă pentru investitori și pentru aceia pasionați de tehnologie, această monedă digitală a devenit cunoscută pentru inovația și pentru performanțele solide pe care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea