Rămâi conectat

Actualitate

PENSII 2024: Programul pentru recalcularea pensiilor este gata. Anunțul făcut de Ministerul Muncii

Bogdan Ilea

Publicat

în

PENSII 2024: Programul pentru recalcularea pensiilor este gata. Anunțul făcut de Ministerul Muncii

În ce mod vor fi modificate pensiile românilor odată cu recalcularea din septembrie a fost explicat de către Simona Bucura-Oprescu. Ministrul Muncii a vorbit și despre ce trebuie vârstnicii să facă pentru a le fi adăugate la pensie și sporurile primite pe timpul muncii, conform stiripesure.ro.

Simona Bucura-Oprescu a explicat în ce fel vor fi modificate pensiile românilor odată cu recalcularea din septembrie. Ministrul Muncii a vorbit și despre ce trebuie să facă vârstnicii pentru a le fi adăugate la pensie și sporurile primite pe timpul muncii.

La Casa Națională de Pensii, softul pentru recalcularea pensiilor este gata de funcționare. Pe parcursul lunilor de vară, la pensionarii români vor ajunge plicurile cu deciziile aferente majorării acestor indemnizații. În septembrie vor ajunge și taloanele de pensie modificate, potrivit celor declarate de ministrul Muncii.

Citește și: PENSII 2024: Noua metodă de calcul a pensiilor: Explicații oficiale privind veniturile seniorilor

„Vreau să subliniez, toate pensiile sunt recalculate indiferent de tipul de pensie. Sunt adesea intrebată. Toate pensiile din sistemul public vor fi recalculate. CNPP, în baza contractului cu prestatorul privat, a semnat acest contract pentru achiziționarea softului și impreună cu colegii de la Casa Națională și cele județene vor începe să lucreze la recalculare. La sfârșitul lunii mai începe acest proces iar plicurile cu decizile de racluclare vor ajunge la români în perioada verii, iar în septembrie taloanele de pensii recalculate.

Nicio pensie nu va scădea, se menține cuantumul cel mai favorabil. Noua lege a pensiilor are o formulă care va aduce echitate în sistemul public de pensii. Chiar dacă au ieșit pe lege veche, chiar dacă ești femeie sau bărbat, vei avea pensie recalculată. Avem totalul punctelor, cele asimilate, cele de contributivitate și cele de stabilitate, acestea se dau pentru a răsplăti munca”, a declarat Simona Bucura-Oprescu la România TV.

Citește și: PENSII 2024: A apărut documentul pe care îl așteaptă toți seniorii. Cum vor arăta deciziile de recalculare a pensiilor

Este vorba despre documente ce atentă faptul că au beneficiat de acord global, sporuri nepermanente și al 13-lea salariu, adică de venituri pentru care s-au plătit contribuții către stat.

„Avem o reglementare încă din 2021 astfel încât să își aducă în sistem aceste adeverințe la casele teritoriale de pensii. Am făcut o lege bună care să permită, de la 1 spetembrie, încă 6 luni să ducă aceste documente. Noi am recunoscut dreptul. Acum nu avem dovezile pentru acest drept. Acesta este motivul pentru care pensionarii sunt cei care trebuie să aducă aceste acte. Trebuie să știe că pensiile, cele care au avut acord global, sporuri nepermanente, al 13-lea salariu pentru care s-au reținut și virat contribuții, toți aceștia vor avea pensii mai mari. După noua lege a pensiilor vor fi luate ca venituri contributive”, a mai afirmat Simona Bucura-Oprescu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

26-27 iunie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba: Vijelii, grindină și descărcări electrice, până joi dimineața

Ziarul Unirea

Publicat

în

26-27 iunie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba: Vijelii, grindină și descărcări electrice, până joi dimineața Meteorologii ANM au emis miercuri o atenționare cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă în intervalul 26 iunie, ora 13 – 27 iunie, ora 6, în Alba și alte zone din țară. Citește și: Cum va fi VREMEA […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea