PENSII 2024: Programul pentru recalcularea pensiilor este gata. Anunțul făcut de Ministerul Muncii
PENSII 2024: Programul pentru recalcularea pensiilor este gata. Anunțul făcut de Ministerul Muncii
În ce mod vor fi modificate pensiile românilor odată cu recalcularea din septembrie a fost explicat de către Simona Bucura-Oprescu. Ministrul Muncii a vorbit și despre ce trebuie vârstnicii să facă pentru a le fi adăugate la pensie și sporurile primite pe timpul muncii, conform stiripesure.ro.
Simona Bucura-Oprescu a explicat în ce fel vor fi modificate pensiile românilor odată cu recalcularea din septembrie. Ministrul Muncii a vorbit și despre ce trebuie să facă vârstnicii pentru a le fi adăugate la pensie și sporurile primite pe timpul muncii.
La Casa Națională de Pensii, softul pentru recalcularea pensiilor este gata de funcționare. Pe parcursul lunilor de vară, la pensionarii români vor ajunge plicurile cu deciziile aferente majorării acestor indemnizații. În septembrie vor ajunge și taloanele de pensie modificate, potrivit celor declarate de ministrul Muncii.
Citește și: PENSII 2024: Noua metodă de calcul a pensiilor: Explicații oficiale privind veniturile seniorilor
„Vreau să subliniez, toate pensiile sunt recalculate indiferent de tipul de pensie. Sunt adesea intrebată. Toate pensiile din sistemul public vor fi recalculate. CNPP, în baza contractului cu prestatorul privat, a semnat acest contract pentru achiziționarea softului și impreună cu colegii de la Casa Națională și cele județene vor începe să lucreze la recalculare. La sfârșitul lunii mai începe acest proces iar plicurile cu decizile de racluclare vor ajunge la români în perioada verii, iar în septembrie taloanele de pensii recalculate.
Nicio pensie nu va scădea, se menține cuantumul cel mai favorabil. Noua lege a pensiilor are o formulă care va aduce echitate în sistemul public de pensii. Chiar dacă au ieșit pe lege veche, chiar dacă ești femeie sau bărbat, vei avea pensie recalculată. Avem totalul punctelor, cele asimilate, cele de contributivitate și cele de stabilitate, acestea se dau pentru a răsplăti munca”, a declarat Simona Bucura-Oprescu la România TV.
Citește și: PENSII 2024: A apărut documentul pe care îl așteaptă toți seniorii. Cum vor arăta deciziile de recalculare a pensiilor
Este vorba despre documente ce atentă faptul că au beneficiat de acord global, sporuri nepermanente și al 13-lea salariu, adică de venituri pentru care s-au plătit contribuții către stat.
„Avem o reglementare încă din 2021 astfel încât să își aducă în sistem aceste adeverințe la casele teritoriale de pensii. Am făcut o lege bună care să permită, de la 1 spetembrie, încă 6 luni să ducă aceste documente. Noi am recunoscut dreptul. Acum nu avem dovezile pentru acest drept. Acesta este motivul pentru care pensionarii sunt cei care trebuie să aducă aceste acte. Trebuie să știe că pensiile, cele care au avut acord global, sporuri nepermanente, al 13-lea salariu pentru care s-au reținut și virat contribuții, toți aceștia vor avea pensii mai mari. După noua lege a pensiilor vor fi luate ca venituri contributive”, a mai afirmat Simona Bucura-Oprescu.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Carduri educaționale 2024. Când intră banii în luna noiembrie Peste 650 mii de preșcolari și elevi dezfavorizați vor beneficia și în anul 2024 de sprijin din partea Guvernului, în valoare de 500 lei, prin tichetele educaționale. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu a precizat că începând cu data de 18 noiembrie 2024, peste 325 […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate4 zile ago
Când începe Postul Crăciunului 2024: Ce zile de post mai sunt până la sfârșitul anului
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentarii19 ore ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
În 11 noiembrie, creștinii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul Mina, ocrotitorul celor păgubiţi
-
Actualitate3 zile ago
Care este ora ideală pentru a bea cafeaua?
-
Opinii - Comentarii5 zile ago
9 noiembrie: Ziua internaţională de luptă împotriva fascismului şi antisemitismului. ”Noaptea de cristal” a rămas în istorie drept debutul simbolic al Holocaustului