Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Pensii 2024: Cum se poate cumula pensia cu salariul. Clarificările ministrului Muncii

Bogdan Ilea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pensii 2024: Cum se poate cumula pensia cu salariul. Clarificările ministrului Muncii

Ministrul Muncii a anunțat că noua lege continuă să le permită românilor să cumuleze pensia cu salariul.

Simona Bucura Oprescu a explicat care sunt condițiile, dar și cum pot oamenii să rămână în activitate până la vârsta de 70 de ani.

„Persoanele asigurate în sistemul public de pensii care îndeplinesc condițiile de înscriere la pensie pot opta între acordarea pensiei pentru limită de vârstă și continuarea activității cu acordul anual al angajatorului până la împlinirea vârstei de 70 de ani”, a declarat, în exclusivitate la postul de televiziune Realitatea Plus, ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu. „Este opțiunea pe care fiecare dintre noi o avem, aceea de a beneficia de pensie sau de a continua activitatea. Putem avea în continuare și contract de muncă și putem în continuarea să avem și cumulul pensiei cu salariul fără absolut nicio problemă, dar dacă dorim să rămânem la același angajator avem posibilitatea de a rămâne cu acordul angajatorului până la 70 de ani”, a precizat ministrul.

„În 2020-2021 s-a negociat PNRR-ul. Din păcate, aici România și-a luat un angajament pe care nouă ne-a fost destul de greu să îl acomodăm cu condițiile reale ale pensionarilor din România, fiindcă în acest PNRR s-a băgat 9.4% acel procent care practic îngheța pensiile românilor până în 2070 și care menținea pensiile românilor la un nivel foarte scăzut în raport cu toate pensiile din Uniunea Europeană. Media europeană este de 13,6%, cheltuială din PIB cu pensiile. În Italia și în Grecia avem peste 17%, în Franța 15,9.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea