Pensii 2024 | Cum poți verifica dacă decizia de recalculare a pensiei este corectă
Pensii 2024 | Cum poți verifica dacă decizia de recalculare a pensiei este corectă
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a explicat cum pot verifica seniorii dacă decizia de recalculare a pensiei este corectă. Aceștia se pot folosi de cea mai recentă decizie de pensionare pe care o au și de datele privind vechimea în muncă. De asemenea, Ministrul Muncii a încurajat pensionarii care nu sunt mulțumiți de decizia de recalculare a pensiei, să se adreseze caselor teritoriale de pensii pentru verificarea calculelor, potrivit News.ro
„Pensionarul este cel care are posibilitatea de a merge la Casa de Pensii care a emis decizia. Şi asta e şi prima mea rugăminte şi invitaţie pentru toţi pensionarii din România: dacă simt nevoia de lămuriri suplimentare de la colegii noştri de la casele teritoriale de pensii să meargă către aceştia pentru a verifica deciziile de recalculare (…) Şi atunci îi rog să meargă la casele teritoriale de pensii pentru a face verificările necesare, pentru a se lămuri împreună cu colegii noştri”, a afirmat ministrul Muncii, luni seară, la Antena 3.
Ce trebuie să facă beneficiarii
Bucura- Oprescu a explicat faptul că, după ce pensionarii se adresează cu această problemă caselor de pensii din teritoriu, se va verifica daca datele din dosarul pensionarului coincid cu cele din aplicația informatică, iar dacă e nevoie de alte verificări vor cere aducerea dosarului din arhivă.
După ce se realizează această procedură, casele de pensii pot, fie din oficiu, fie la solicitarea pensionarului, să realizeze o revizuire a deciziei. „Opinia mea este că deciziile de recalculare sunt în mare măsură emise corect. Pensionarii trebuie să caute în ultima decizie de pensionare (…) să meargă în decizie la punctajul pe care l-a avut, care se regăseşte la litera g) alineatul 1, iar acolo să vadă punctajul. Acel punctaj se menţine în decizia de recalculare, la care se adaugă punctele de stabilitate. Punctele de stabilitate, de asemenea, pot fi cu uşurinţă calculate de fiecare pensionar, cunoscând faptul că pentru stagiile mai lungi de 25 de ani avem 0,5 puncte, pentru stagiile între 30 şi 35 de ani avem 0,75 de puncte şi peste 35 de ani avem un punct, prin urmare, pensionarul poate face dânsul însuşi o primă verificare a deciziei de recalculare”, a explicat ministrul.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Circulația bicicliștilor pe pistele dedicate din Alba Iulia. Obligațiile bicicliștilor și pietonilor
Circulația bicicliștilor pe pistele dedicate din Alba Iulia. Obligațiile bicicliștilor și pietonilor Cetățenii Municipiului Alba Iulia, precum și turiștii veniți să viziteze capitala de suflet a României, vor beneficia în viitorul apropiat odată cu finalizarea proiectelor de mobilitate și de un sistem de “bike sharing”, în valoare de peste 6 milioane de lei, precum și […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfânta Maria 2024. Aproximativ 2,2 milioane de români își serbează onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Ce nume se sărbătoresc de Sfânta Ana 2024. Care este originea numelui pe care îl poartă mii de românce
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Mesaje de Sfânta Ana 2024. URARI și felicitări de ”la mulți ani” pentru persoanele care își serbează onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Obiceiuri și tradiții de Sfânta Maria Mică – Nașterea Maicii Domnului, prima sărbătoare din cursul anului bisericesc
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Sfânta Maria Mică 2024: Ce nume sunt sărbatorite în 8 septembrie, de Nașterea Maicii Domnului
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
9 septembrie: Ziua Sfintei Ana, ocrotitoarea copiilor și a maternității. Ce nume se sărbătoresc