Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Pensii 2024: Cu cât cresc veniturile pensionarilor și de la ce dată își primesc prima pensie din noul an

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pensii 2024: Cu cât cresc veniturile pensionarilor și de la ce dată își primesc prima pensie din noul an

În ianuarie 2024, toți pensionarii vor beneficia de o majorare a pensiilor cu 13,8%, conform anunțului Ministerului Muncii.

Cu toate că începutul lunii ianuarie aduce două zile libere pentru bugetari, banii aferenți creșterii vor ajunge la beneficiari prin intermediul factorilor poștali începând cu data de 3 ianuarie. Pentru cei care primesc pensii pe card, sumele vor fi disponibile în conturi începând cu 12 ianuarie.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Despre modalitățile de plată, aproximativ jumătate dintre pensionari primesc pensiile în cont (pe card), iar cealaltă jumătate prin intermediul poștei. Achitarea pensiilor pe card se efectuează în data de 12 a fiecărei luni, în timp ce pensiile prin poștă sunt distribuite în intervalul 1-15 ale lunii, la domiciliul beneficiarilor.

Citește și: Când intră pensiile pe card în luna decembrie 2023: Milioane de vârstnici vor primi banii înainte de Crăciun

Având în vedere că primele două zile din ianuarie 2024 sunt libere legal (prima și a doua zi de Anul Nou), activitatea poștașilor va demara din data de 3 ianuarie. În cazul pensionarilor avizați (cei care nu sunt găsiți la domiciliu), drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghișeele poștale în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

Pentru cei care încasează pensiile în cont curent sau pe card și nu sunt găsiți acasă, documentele de informare cu privire la sumele plătite (taloanele mov) vor fi păstrate la sediul oficiului poștal până în ultima zi lucrătoare a lunii în curs. Aceste documente vor fi arhivate la sediul Oficiului Județean de Poștă sau al Oficiilor Poștale de sector timp de 24 de luni, ulterior putând fi transmise către casele teritoriale de pensii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea