Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Pensii 2023: Renegocierea PNRR, esențială pentru creșterea pensiilor. Ce spune ministrul Boloș?

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pensii 2023: Renegocierea PNRR, esențială pentru creșterea pensiilor. Ce spune ministrul Boloș?

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a explicat de ce este necesară renegocierea PNRR.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Ministrul a declarat că: ”Problematica aceasta a reformei pensiilor speciale, a pensiilor, a salarizării bugetarilor, acestea nu sunt reforme simple, sunt reforme extrem de compelxe, cu un impact social masiv și, de aceea, ele trebuie făcute cu o fundamentare foarte serioasă pentru că ele vizează, mai ales reforma pensiilor generale, peste cinci milioane de beneficiari și, din acest punct de vedere, eliminarea inechităților sau a plafonului de 9,4% din PIB”, a explicat oficialul.

Citește și: Noutăți pensii 2023 • Indemnizație socială pentru pensionari: Cine poate beneficia de indemnizația socială

Boloș a mai explicat că: ”Gândiți-vă că nimeni nu a preconizat că vom avea o evoluție atât de bruscă a ratei inflației și că ne va pune în dificultate că, într-adevăr, mai avem puțin spațiu până la atingerea plafonului de 9,4%, dar dacă în 2 – 3 ani – și am văzut simulările, nu vă spun din povești – mai avem aceeași rată a inflației, Guvernul ajunge în imposibilitatea de a lua măsurile pentru ajustarea pensiilor și veniturilor oamenilor”, a declarat Marcel Boloș la B1TV.

CITEȘTE ȘI: Impozitare pensii 2023: Exemplu de calcul. Care sunt pensionarii care vor plăti impozit pe pensie

Vorbind despre motivele pentru care Guvernul nu a negociat capitolul pensii din PNRR, Boloș aspus că: ”La negociere nu se merge doar cu dorința noastră de a schimba plafonul de 9,4% din PIB, se merge cu simulările care se fac de către experții Băncii Mondiale și trebuie să arătăm Comisiei Europene că fie pe evoluția preconizată a inflației, fie pe creșterea PIB în perioada următoare de timp, să arătăm că planfonul de 9.4% din PIB blochează măsurile de ajustare pe care ar trebui să le ia Guvernul într-o perioadă de timp viitoare. Aceste simulări sunt aproape de finalizare. Să nu uităm că-n perioada 15 – 19 mai avem delegație la Bruxelles pentru a discuta atât problema pensiilor, continuarea reformei în ce privește pensiile speciale, și problema care privește inclusiv plafonul de 9,4%”.

În martie erau 4.598.236 de pensionari. Câți sunt beneficiari de pensii speciale

Conform Casei Naționale de Pensii Publice, în luna martie 2023, România număra 4.598.236 de pensionari care au încasat în total 9.215.692.600 lei.

Din cei peste 4,5 milioane de pensionari, 420.512 persoane beneficiau, în luna martie, de pensii şi indemnizaţii prevăzute de legi speciale, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice.

Cel mai mare număr de persoane se înregistra în cazul beneficiarilor de indemnizaţii conform D.L. nr. 118/1990 – privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatură instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv 162.527. Indemnizaţia medie era de 1.383 lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Legea mirosurilor te poate lăsa fără bani în portofel! Amenzi de 30.000 de lei pentru cei care stau la bloc pentru mirosul de mâncare gătită!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Legea mirosurilor te poate lăsa fără bani în portofel! Amenzi de 30.000 de lei pentru cei care stau la bloc pentru mirosul de mâncare gătită! Inițiatorii legii mirosurilor au explicat cum pot fi trași la răspundere cei care stau la bloc, în cazul în care ceilalți locatari se plâng de mirosul de mâncare gătită. Legea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea