Rămâi conectat

Actualitate

„Pe repede înainte”, Proiectul cadru al Legii Sănătăţii ajunge iar, peste o lună, în Parlament

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Retras din Parlament la solicitarea preşedintelui Băsescu după contrele televizate cu dr. Raed Arafat şi proteste de stradă, proiectul cadru al Legii Sănătăţii are toate şansele să ajungă din nou, în martie anul acesta, în Parlament.  „Pe repede înainte”, specialiştii din cadrul Ministerului Sănătăţii  au organizat un calendar de consultare a românilor, timp de o lună, aproape zilnic, din 26 ianuarie până în 29 februarie.
Pentru conturarea noii configuraţii a proiectului legislativ, MS a propus, spre consultare, următoarele teme majore lReorganizarea sistemului de asigurări de sănătate obligatorii şi voluntare şi revizuirea pachetului de servicii de bază acordat asiguraţilor în conformitate cu propunerile experţilor britanici de la NICE lModalităţi de realizare a echilibrului financiar şi asigurarea accesibilităţii echitabile la servicii medicale lReorganizarea unităţilor spitaliceşti  lDezvoltarea sistemului de asistenţă  medicală de urgenţă lReorganizarea sectorului de  asistenţă medicală primară pentru creşterea rolului acestuia în  cunoaşterea stării de  sănătate a populaţiei,  prevenirii îmbolnăvirilor, precum şi  a rolului  de filtru în faţa asistenţei medicale de specialitate lEvaluarea şi controlul calităţii serviciilor medicale lOrice altă problemă pe care partenerii de dialog o vor considera importantă.
În fiecare zi, până în 29 februarie, vor fi organizate consultări cu diverse instituţii sau organizaţii din România: din sănătate, sindicate, producători şi distribuitori de medicamente, reprezentanţi ai pacienţilor, asigurări, confederaţii patronale, societate civilă, administraţie locală, judeţeană etc.
Conform calendarului, în 28 februarie, noul proiect legislativ va fi supus dezbaterii comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului României iar în 29 februarie va fi analizată în structurile de specialitate ale formaţiunilor politice. Potrivit Ministrului Sănătăţii, Ladislau Ritli, modificarea majoră a legii o reprezintă acum ponderea mărită a capitalului de stat (70%) în sistemul medical.

Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea