Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Pe ascuns, prin lege dată în regim de urgenţă, PSD măreşte criza lemnelor de foc pentru populaţie

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pe ascuns, prin lege dată în regim de urgenţă, PSD măreşte criza lemnelor de foc pentru populaţie.

De mai multe ori, în Parlamentul României am atras atenţia asupra crizei lemnelor de foc şi a preţului foarte mare la care au ajuns. Această criză afectează din ce în ce mai mult locuitorii din Munţii Apuseni, din toate zonele de munte, precum şi peste 35% din populaţia României. În condiţiile în care specialiştii consideră că pădurile din România pot să ofere anual suficient lemn de foc pentru populaţie, această criză este nefirească, inclusiv prin faptul că este întreţinută şi adâncită prin măsuri legislative şi administrative de către Partidul Social Democrat.
Nici la Guvern şi nici în Parlament, PSD nu a făcut nimic pentru rezolvarea acestei probleme, dimpotrivă, a mărit recent această criză prin Legea 175 din 2017, lege trecută de PSD aproape pe ascuns prin Parlament, în regim de urgenţă!

Dacă PSD respecta cu adevărat poporul român şi principiile democraţiei, o lege atât de importantă care priveşte lemnele de foc pentru populaţie trebuia dezbătută în Parlament, precum şi consultată populaţia. PSD nu a făcut acest lucru, şi după deja binecunoscuta metodă „noaptea ca hoţii” a trecut această lege prin Parlament aproape pe ascuns, în regim de urgenţă.

După ce, în anul 2003, PSD a dat firmelor străine, printr-un contract încă rămas secret, o mare parte din pădurile României, nu este de mirare că PSD, prin lege, lasă milioane de români să înfrunte iarna cu lemne de foc puţine, scumpe şi cu grosimea maximă prevăzută prin lege! Probabil că politicienii pesedişti din birourile bine încălzite pe bani publici vor ca moţii şi ceilalţi cetăţeni români care folosesc lemne pentru gătit mâncarea şi pentru încălzirea locuinţei să supravieţuiasacă ca în vremea iobăgiei, cu un braţ de vreascuri şi coceni de porumb. Printre multe prevederi iraţionale, nepractice, unele chiar neconstituţionale, Legea nr. 175/2017 dată de PSD prevede că persoanele fizice pot cumpăra lemn doar cu diametrul de la capătul gros de sub 24 cm.

Acest lucru obligă proprietarii de păduri publice, ale statului, ale comunităţilor locale şi alte forme de proprietate la vânzarea materialului lemnos numai către agenţi economici, favorizând direct mai ales firmele străine, care şi la ora actuală exportă materie brută (buşteni şi cherestea).

Dacă am face haz de necaz, am putea spune că în această lege PSD a omis să pună o virgulă, între cifrele 2 şi 4. Lemnul cu diametrul de 2 virgulă 4 centrimetri la capătul gros este nuiaua de care PSD are nevoie!

Este revoltător, este incalificabil modul cum un partid care se pretinde a fi social democrat şi reprezentant al populaţiei defavorizate poate să emită o asemenea lege!

Corneliu OLAR, deputat PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Delegație a Băncii Mondiale în vizită de lucru la Sebeș: Care a fost scopul întălnirii cu primarul Dorin Nistor

Bogdan Ilea

Publicat

în

Delegație a Băncii Mondiale în vizită de lucru la Sebeș: Care a fost scopul întălnirii cu primarul Dorin Nistor Timp de două zile, o delegație a Băncii Mondiale a fost în vizită de lucru la Sebeș, pentru a discuta cu primarul Dorin Nistor despre realizarea unei investiții teritoriale integrate în zona Sebeș-Vințu de Jos. În […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea