Rămâi conectat

Actualitate

Paula Mădălina Damian – lider incontestabil la bacalaureat cu media 10.00

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Laureată  a  premiului de onoare al Colegiului Naţional „Lucian Blaga” Sebeş pentru perfomanţele obţinute în cei 4 ani de liceu, eleva Paula Mădălina Damian a confirmat statutul de şefă de promoţie, obţinând la recentul examen de bacalaureat singura medie de 10.00 acordată candidaţilor în această sesiune, deşi au dat probele peste 4.000 de elevi. Tânăra a absolvit liceul la profilul uman, specializarea filologie, cu media 9,96, terminând clasa a XII-a chiar cu media 10.00, ca la finele clasei a XI-a. Paula Damian a promovat probele susţinute la limba şi literatura română, logică şi argumentare, engleză şi istorie cu aceeaşi notă – 10.00.
Ea a declarat că s-a pregătit sistematic pe parcursul anilor de liceu, motiv pentru care BAC-ul a fost un examen uşor, pentru că a învăţat. „Din punctul meu de vedere procentul de promovabilitate este foarte mic în comparaţie cu gradul de dificultate al subiectelor”, a declarat eleva. Totuşi, ea a mărturisit că la istorie a avut nevoie să-şi clarifice anumite noţiuni, astfel că în semestrul abia încheiat a luat meditaţii. În schimb, la logică şi argumentare a fost autodidactă, soluţionând singură variante de examen.
Deşi iniţial a vrut să urmeze o carieră în jurnalism, Paula Damian a decis să se înscrie la o facultate de profil real, la Cluj-Napoca, unde să studieze economia comerţului, turismului şi serviciilor. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale ANM A emis joi dimineața o avertizare meteo cod galben de furtună valabil în Alba și alte județe din țară, în intervalul 18 iulie, ora 10 – 19 iulie, ora 02. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea